Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Backoffice medewerker opleiding

Een belangrijke basis voor een hoop functies en opleidingen is een backoffice medewerker opleiding. Geen enkel bedrijf kan draaien zonder goede backoffice, dus ook als je nog niet zo goed weet wat je wil studeren, is een backoffice medewerker opleiding een brede keuze waar vraag naar is. De backoffice medewerker opleiding bij Fabius opleidingen wordt de opleiding tot administratief medewerker genoemd. Fabius biedt de opleiding op meer dan 50 locaties in heel Nederland aan. De opleiding bestaat uit 30 lessen van 3 uur. Daarna maak je een examen en heb je de opleiding afgerond. Dit is vergelijkbaar met een MBO opleiding.

Invulling van de opleiding

Tijdens de backoffice medewerker opleiding leer je de belangrijkste aspecten van het backoffice in een kantoor. Dat begint bij het leren over wat er op kantoor allemaal belangrijk is. Het eerste onderdeel van de opleiding richt zich op de kantoorpraktijk. Je leert daarna toetsenbordvaardigheid, een belangrijk aspect van backoffice werkzaamheden. Het derde en vierde onderdeel van de opleiding richt zich op het leren kennen en verdiepen in MS Office programma’s. Verdieping krijg je vooral voor Word en Excel. Tot slot leer je bedrijfstaal en rekenen.

Aansluitend

Als je de backoffice medewerker opleiding hebt afgerond, kun je nog verder leren. Dit kan bij Fabius in verschillende richtingen. Er zijn bijvoorbeeld meerdere opleidingen die je aansluitend kunt volgen in de financiële, secretariële of commerciële richting. Daarnaast zijn er de opleiding projectmedewerker en online marketing medewerker die je aansluitend kunt volgen. Deze verdiepende opleidingen duren nog 10 of 15 lessen na de 30 lessen van de backoffice medewerker opleiding.