Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

3 Tips om je verhuizing snel en efficiënt te laten verlopen

Het is een enorm stressmoment, waar mensen altijd enorm blij mee zijn als het klaar is. De verhuizing naar een nieuwe woning. Vaak is het voor veel mensen een ongeorganiseerde chaos en zien zij door de bomen het bos niet meer. Dit is hartstikke jammer, want je wil de tijd in de oude woning toch op een fijne manier afsluiten. Door een paar trucjes toe te passen om je verhuizing snel en efficiënt voor te bereiden, kun je deze een stuk minder stressvol laten verlopen. Wie wil dat nou niet? 

Pak niet in wat niet ingepakt hoeft te worden

Veel mensen gaan alle kasten leeghalen, kieperen lades om in een verhuisdoos om de kast maar leeg te hebben en een doos gevuld. Dat is onnodig. Door folie om je kast te wikkelen of door de lades dicht te tapen. Heb jij jouw spullen waar jij gewend bent dat ze zijn, ben je geen extra dozen nodig en scheelt dit alweer veel tijd om de spullen weer uit te pakken en te organiseren. Organiseren kan tenslotte ook nog wanneer jij gesetteld bent. Kijk daarnaast in je kledingkast hoeveel kleren er aan hangers hangen. Haal deze niet allemaal van de hangers af, maar gebruik een grote vuilniszak om je kleren te beschermen en zorg dat je de haken boven de vuilniszak vast kunt houden. Eenmaal in het nieuwe huis, haal je de zak er van af en hang je ze gelijk in de kast.

Organiseer je verhuisdozen

Wanneer je spullen in het nieuwe huis komen, is het makkelijk als alle dozen meteen in de goede kamer staan. Zorg daarom dat je duidelijk op je verhuisdozen aangeeft wat er in zit en naar welke kamer deze spullen mogen. Zo weet jij wat je als eerste uit moet pakken in die kamer en hoef je niet nog je hele huis door met deze dozen. Je kunt dit aangeven met een stift, of met een kleurtje. Bedenk een goed systeem om dit overzicht te houden. Dan krijg je niet de hele dag de vraag waar die doos mag staan. Dus ga je verhuizen in Den Haag? Dan kun je gemakkelijk een verhuiswagen huren in Den Haag en daar kunnen je gelabelde dozen keurig in.