Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Buiten led scherm / tekstwagen

buiten led scherm / tekstwagen

Tegenwoordig zie je steeds vaker dat er behoefte is om mensen te informeren. Dat kan door een statisch reclamebord maar dat kan ook door een digitale beeldweergave. Het voordeel hiervan is dat het mocht het nodig zijn snel kan worden aangepast.

Dit is bijvoorbeeld nodig bij het doorgeven van verkeersinformatie, de zogenoemde tekst led borden, bij het weergeven van treintijden, het aangeven van het aantal parkeerplaatsen in een parkeergarage of het weergeven van bepaalde gebeurtenissen in een omgeving.

Zo kan een gemeente er voor kiezen een tekstwagen in te zetten om bijzonderheden aan te kondigen. Bijvoorbeeld hoe lang een wegafsluiting nog duurt.

 buiten led scherm / tekstwagen

Al deze voorzieningen zijn voorzien van een buiten led scherm. Het voordeel van Led is dat het weinig energie verbruikt en dat het een hoge lichtopbrengst heeft. Zo kan een tekstwagen voorzien worden van een aantal accu’s en toch een aantal dagen standalone werken zonder dat er een aggregaat of een andere stroomvoorziening nodig is.

De lichtsterkte van een buiten led scherm is meestal boven de 5000 NIT. Ze kunnen worden uitgevoerd in zowel RGB (kleuren) of als een enkele kleur als wit of Rood. In Nederland zijn hier richtlijnen voor . NEN-EN 12966 is zo’n richtlijn om er voor te zorgen dat het veilig gebruikt kan worden.

Meer informatie over tekstwagens en buiten led schermen kunt u halen bij de Leddisplay Expert gevestigd aan de Weidehek 32E te Breda.