Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

De 4 leukste bijbaantjes voor studenten

Ben jij aan het studeren, maar zou je wel wat extra’s willen bijverdienen? Dan is het zaak dat je een leuke bijbaan vindt die bij je past. Als student zijnde heb je natuurlijk opties te over, en een ruime keuze in allerlei verschillende bijbanen. Daarom moet het niet moeilijk te zijn iets te vinden dat bij je past. In deze blogpost lees je alles over de vier meest voorkomende bijbanen voor studenten. Zijn ze iets voor jou?

1. Een bijbaan in de supermarkt

Voor veel studenten is dit de meest voor de hand liggende optie: een bijbaan in de supermarkt. Als je enigszins sociaal bent aangelegd en je steekt graag de handen uit de mouwen, is dit ideaal. Ga bijvoorbeeld aan de slag als vakkenvuller, of zit je liever achter de kassa? Misschien vind je het wel helemaal te gek om brood af te bakken en alle gebakjes elke dag netjes te presenteren. Overleg in de plaatselijke supermarkt of ze mensen nodig hebben op de diverse afdelingen, en kies de supermarkt bijbaan die het beste bij je past.

2. Word verkoopmedewerker

Vind je het leuk om in een winkel te werken, maar is een supermarkt niet echt jouw ding? Dan kun je ook in een andere winkel gaan werken. Of het nu een kledingwinkel, schoenenwinkel of woonwinkel is, je bent de hele dag gezellig in contact met klanten. Je helpt ze bijvoorbeeld bij het maken van de juiste keuze of het bepalen van de juiste maat, en zorgt er vervolgens voor dat ze kunnen afrekenen en met een glimlach de winkel weer verlaten. Loop de stad eens in en zoek overal naar het bordje: gezocht personeel. Wedden dat je snel een leuke bijbaan in een winkel hebt?

3. Een bijbaan in de horeca

Ben jij niet bang om in de avonduren te werken en houd je wel van een flinke portie gezelligheid? Dan kun je natuurlijk in de horeca gaan werken. Misschien zie je jezelf wel achter de bar staan van de plaatselijke kroeg, of serveer je lekkere tapas of drie gangendiners aan mensen in een luxe restaurant. Lijkt je dit wat? Dan heb je geluk! Er is namelijk een groot tekort aan personeel in de horeca, wat je duidelijk ziet aan de hoeveelheid restaurants die een bericht met ‘personeel gezocht horeca’ op hun social media accounts plaatsen.

4. Word postbezorger

Als laatste is er een grote groep studenten die juist een rustig bijbaantje zoekt. Iets waarbij je lekker in de buitenlucht bent en met niemand hoeft te praten. Ben jij ook zo iemand? Dan kun je altijd nog postbezorger worden!