Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

De beste tips voor een persoonlijk cadeau aan zakenrelaties met de kerst

Wil jij met de kerstdagen een uniek en persoonlijk cadeau geven aan die ene collega of zakenrelatie? Dan is de kans groot dat je tegen een aantal zaken aanloopt: want welk cadeau is gepast? Geen zorgen, want in dit blog lees je de beste tips voor een uniek en persoonlijk kerstcadeau om jouw zakenrelatie of collega blij mee te maken! 

Waarom is het geven van een persoonlijk cadeau zo belangrijk?

Het geven van een persoonlijk cadeau aan zakenrelaties kan vele voordelen met zich meebrengen; het versterkt de band met jouw zakenrelatie en jouw merk, bedrijf en/of product zullen beter bij de klant blijven hangen. Heeft de klant op korte termijn ergens hulp bij nodig? Wanneer jij blijk geeft van waardering voor jullie prettige samenwerking, ben jij top of mind en zal de klant eerder voor jouw bedrijf, dienst of product kiezen dan dat van de concurrent. Daarnaast bestaat er een grote kans dat jouw zakenrelatie dit gift zal delen op social media, en/of hierover zal spreken met anderen in zijn of haar netwerk. Zoals je weet zijn mond-op-mond-reclame en aanbevelingen van anderen uit het vakgebied de beste reclame, dus het geven van een cadeau aan een zakenrelatie is de (kleine) moeite zeker waard! 

Wanneer geef je een zakenrelatie een cadeau?

Je kunt zakenrelaties om verschillende redenen een cadeau doen; met de feestdagen is de belangrijkste reden klantbehoud, versterken van de relatie en hopelijk profiteren van mond-op-mond-reclame en/of social media exposure. Andere reden om een zakelijke relatie een cadeau te doen, zijn als blijk van waardering naar medewerkers toe, als blijk van excuus bij een ingediende klacht, of als extra geschenk wanneer iemand een grote aankoop bij je doet. 

Een goed relatiegeschenk is maatwerk

Het geven van zakelijke cadeaus is lastig: want wat voor cadeau is gepast voor de relatie die je met een zakenrelatie hebt? Je wil niet te onpersoonlijk zijn, maar juist ook niet iets doen wat ongepast is in jullie werkrelatie. Waar moet een goed relatiegeschenk aan voldoen?

  • Personaliseerbaar cadeau (boodschap/logo)

  • Iets waar eigenlijk vrijwel iedereen wel blij van wordt (schaalbaar)

  • Een cadeau wat luxe en kwaliteit uitstraalt

  • Is bruikbaar voor de ontvanger 

  • Straalt luxe en kwaliteit uit 

Een voorbeeld van een goed cadeau voor een zakenrelatie is een goede fles wijn met een personaliseerbaar etiket. Wanneer je iemand een wijnfles bedrukken cadeau doet, kun je hem/haar een feestelijk luxeproduct cadeau doen wat zakelijk gezien gepast is, wat je kunt personaliseren en wat luxe en kwaliteit uitstraalt.