Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Dit moet je weten over een zakelijke verhuizing

Veel mensen verhuizen een paar keer in hun leven naar verschillende locaties. Als je oud genoeg bent om het huis uit te gaan, ga je vaak naar een andere plek. Als je daarna een partner krijgt, koop je vaak samen weer een ander huis en zo zijn er nog tal andere redenen waarom je van huis kan veranderen. Maar niet alleen mensen kunnen verhuizen, ook zaken kunnen verhuizen. Als bijvoorbeeld het pand te klein is geworden omdat de zaak erg gegroeid is of omdat ze een pand moeten verlaten, omdat het gebouw een andere functie krijgt. Wat komt er dan precies allemaal kijken bij zakelijk verhuizen?

Bereid de zakelijke verhuizing goed voor

Als je als bedrijf moet verhuizen is het erg belangrijk dat je je daarvoor ook goed voorbereid. Maak dus een stappenplan zodat je goed weet wat straks waar naartoe moet en wat je waar precies laat, zodat je niet straks alles door elkaar hebt staan en liggen. Een goede tip is om de verhuisdozen decoderen met kleuren of codes, bijvoorbeeld per afdeling of per verdieping. Zo kunnen de verhuizers straks precies zien welke dozen er naar welke afdeling moeten. Zo zorg je ervoor dat de gegevens weer op de goede plek komen en dit voorkomt uiteindelijk achteraf uitzoekwerk.

Onderschat niet de tijd dat verhuizen kost

Denk niet dat verhuizen zomaar eventjes gedaan kan worden! Je wil namelijk voorkomen dat je in tijdnood komt met de verhuizing. Kies er daarom voor dat je meer tijd inplant voor de bedrijfsverhuizing, dan dat je te weinig tijd hebt. Het kan namelijk veel stress opleveren voor de verhuizers, maar ook voor de werknemers zelf. Als je namelijk al weer deadlines hebt staan, maar nog niet alles is op de plek, kun je als werknemer ook niet verder wat ten eerste onhandig is, maar ten tweede dus ook stress op kan leveren. Zorg er dus voor dat je er genoeg tijd voor in plant!