Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Hoe je de waarde van je oude magazijnstellingen kunt maximaliseren voordat je ze inruilt

Magazijn

Het inruilen van oude magazijnstellingen, zoals een grootvakstelling van Van Ommen Magazijninrichting, voor nieuwe is een slimme zakelijke zet, maar voordat je afscheid neemt van je bestaande stellingen, is het de moeite waard om te onderzoeken hoe je de waarde ervan kunt maximaliseren. Door enkele strategische stappen te nemen, kun je ervoor zorgen dat je het meeste haalt uit je oude stellingen voordat je ze inruilt. 

1. Grondige inspectie en onderhoud

Voordat je je oude stellingen inruilt, is het essentieel om een grondige inspectie uit te voeren. Identificeer eventuele beschadigingen, slijtage of ontbrekende onderdelen. Vervolgens kun je eventuele noodzakelijke reparaties uitvoeren om de stellingen in optimale staat te brengen. Dit verhoogt niet alleen de waarde ervan, maar zorgt er ook voor dat de nieuwe eigenaar betrouwbaar en veilig kan werken met de stellingen.

2. Reiniging

Een schone en goed onderhouden uitstraling kan de waarde van je oude magazijnstellingen verhogen. Reinig de stellingen grondig en zorg ervoor dat ze er zo goed mogelijk uitzien. Dit kan een positieve indruk achterlaten bij potentiële kopers of inruilpartners en de waarde van de stellingen versterken.

3. Inventariseer extra onderdelen en accessoires

Als je extra onderdelen, accessoires of bevestigingen hebt die bij de stellingen horen, zorg er dan voor dat je ze opneemt bij de inruil. Deze extra’s kunnen de waarde van het totale pakket vergroten en de aantrekkelijkheid voor potentiële kopers verhogen.

4. Documentatie en geschiedenis

Het verstrekken van gedetailleerde documentatie en de geschiedenis van je oude magazijnstellingen kan vertrouwen opbouwen bij potentiële kopers. Dit kan onder meer specificaties, instructiehandleidingen en eventuele eerdere reparaties omvatten. Hoe meer informatie je kunt verstrekken, hoe waardevoller de stellingen kunnen lijken.