Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Hoe kan je een goedkope zakelijke autoverzekering bekomen?

Op het moment dat je een auto aankoopt op het bedrijf waarvoor je werkt zal je kunnen vaststellen dat deze (uiteraard) over een zakelijk karakter komt te beschikken. Voor zakelijke auto’s geldt dat de kosten die ervoor worden gemaakt ingebracht kunnen worden in de zaak waarop het voertuig staat ingeschreven. Dit gezegd hebbende is het zo dat je dan ook kan kiezen voor het afsluiten van een zakelijke autoverzekering. Voor deze verzekering geldt dat ze er bekend om staat duurder te zijn in vergelijking met een gewone, particuliere verzekering. In ieder geval, wil jij ook graag ontdekken hoe je een goedkope zakelijke autoverzekering kan afsluiten? Blijf dan vooral verder lezen!

Heb je voldoende aan de WA-verzekering voor je voertuig of niet?

De meest goedkope zakelijke autoverzekering op de markt afsluiten staat in de praktijk uiteraard veelal gelijk aan kiezen voor de zogenaamde WA-verzekering. De vraag die je, je dan zou kunnen stellen is uiteraard waarom niet iedereen er zomaar voor kiest om deze verzekering voor diens zakelijk voertuig af te sluiten. Nochtans bestaat er hier een goede reden voor. De WA-verzekering mag dan wel een zeer voordelige verzekering zijn, daar staat tegenover dat ze ook slechts een beperkt aantal dekkingen voorziet. Middels deze verzekering wordt er dan ook uitsluitend een dekking aangeboden voor de schade die wordt aangericht tegenover derden. In het bijzonder wanneer er werd geïnvesteerd in gloednieuwe, dure auto’s is dat uiteraard niet voldoende.

Wat met de WA+ beperkt en de allrisk zakelijke autoverzekeringen?

Voor zowel de WA+ beperkt als de WA+ volledige cascoverzekeringen voor zakelijke voertuigen geldt dat ze beiden beschikken over aanzienlijk uitgebreidere dekkingen. Wat betekent dat nu precies? Zeer eenvoudig. Dit betekent in eerste instantie dat er niet langer sprake meer is van uitsluitend een dekking van schade aan derden. Afhankelijk van het soort zakelijke autoverzekering waarvoor je kiest kunnen ook verschillende schadegevallen aan je eigen voertuig mee worden verzekerd. Wat dit betreft kan je bij een WA+ beperkt cascoverzekering concreet denken aan:

  • Schade die het gevolg is van een brand of explosie;
  • Schade veroorzaakt door een aanrijding met een loslopend dier;
  • De financiële schade die het gevolg is van een diefstal;
  • Schade veroorzaakt door joyriding met het voertuig;
  • Schade door glasbreuk of een sterretje in de voorruit van de auto;

Voor de WA+ verzekering geldt dat ze eigenlijk best nog steeds in aanmerking kan komen als een goedkope zakelijke autoverzekering. De premie waar je bij deze polis op kan rekenen is dan ook ergens tussen deze van de WA-verzekering en de zogenaamde allrisk in gelegen. Dit maakt het op een betaalbare manier mogelijk om ook bepaalde vormen van eigen schade in te laten dekken.

Zakelijke autoverzekering berekenen? Doe dit vandaag nog op Diks.nl!

Kan je de allriskverzekering ook goedkoop afsluiten?

Een goedkope zakelijke autoverzekering afsluiten wordt een stuk minder eenvoudig wanneer je graag ook wil kunnen beschikken over een dekking voor de eigen schade die je mogelijks aanricht aan je zakelijk voertuig. In deze situatie is het dan ook vooral zaak om ervoor te zorgen dat de hoogte van de premie zoveel mogelijk binnen de perken kan worden gehouden. Dat doe je in eerste instantie door het uitvoeren van een vergelijking. Voor zakelijke autoverzekeringen geldt dat ze over een uiterst concurrentieel karakter beschikken. Enkel en alleen het uitvoeren van een vergelijking zou je dan in de praktijk ook al een meer dan behoorlijk bedrag kunnen uitsparen.

Waar nog rekening mee houden bij goedkoop je zakelijke auto verzekeren?

Een goedkope zakelijke autoverzekering afsluiten is iets wat in de praktijk nog wel eens wat voeten in de aarde wil hebben. Gelukkig zijn er verschillende zaken waar je rekening mee kan houden die er in de praktijk voor kunnen zorgen dat de premie kan worden verlaagd. In eerste instantie is het dan ook bijvoorbeeld altijd de moeite waard om een vergelijking uit te voeren. Door de verschillende zakelijke autoverzekeringen met elkaar te vergelijken zal je dan ook kunnen vaststellen dat je er al snel de voor jou meest voordelige optie tussenuit kan halen. Dat is uiteraard mooi meegenomen.

De keuze voor de WA-verzekering voor schade aan derden is uiteraard de meest logische keuze wanneer je graag een echt goedkope zakelijke autoverzekering wenst af te sluiten. De beperkte hoeveelheid aan dekkingen die aanwezig zijn zorgen er echter in de praktijk voor dat deze verzekering niet voor iedereen even geschikt is. Door aanvullende verzekeringen uit te schakelen en / of door het eigen risico te veranderen is het mogelijk om de premie van je zakelijke autoverzekering te drukken zonder dat dit rechtstreekse gevolgen heeft voor de standaard dekkingen die zijn vereist.

Actualiseer regelmatig je zakelijke autoverzekering

Het is zeer belangrijk om er rekening mee te houden dat je om echt te kunnen rekenen op een echt goedkope zakelijke autoverzekering bij voorkeur een objectieve vergelijking dient uit te voeren. Heel wat mensen zijn zich in de praktijk enkel en alleen bewust van de premie die voor een zakelijke autoverzekering wordt aangeboden bij hun vaste verzekeraar. Daar is op zich natuurlijk helemaal niets mis mee, maar wie geeft je de garantie dat deze verzekering en premie ook echt het interessantst is? Enkel en alleen door het uitvoeren van een vergelijking krijg je in de praktijk echt een goed beeld van de interessantste zakelijke autoverzekeringen die er worden aangeboden. Door regelmatig je zakelijke autoverzekering te actualiseren kan je er bovendien niet alleen in het begin, maar wel permanent op rekenen dat je beschikt over een voor jou echt interessante verzekering.

Hoe kan je zakelijke autoverzekeringen vergelijken?

Wil je graag een goedkope zakelijke autoverzekering afsluiten? Dan dien je er dus rekening mee te houden dat je daarvoor een vergelijking zal moeten uitvoeren. Dit kan je doen op de website van je vaste verzekeraar, maar daarnaast kan je ook gebruikmaken van een vergelijkingssite. Het wordt sterk aangeraden om te kiezen voor deze laatste optie. Indien je een berekening of vergelijking uit gaat voeren op de website van je vaste verzekeraar zal het immers in de praktijk al snel duidelijk worden dat de uitkomst van die vergelijking niet altijd even neutraal is, integendeel. Daar kan je wel op rekenen bij een neutrale vergelijkingssite.