Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Hoe kies je de juiste planning software?

Binnen een organisatie werken meerdere mensen samen. Bij de ene organisatie werk je allemaal tijdens kantooruren en op diezelfde dagen. Bij een andere organisatie werk je volgens een bepaald rooster. Denk eens aan de zorg of aan processen zoals in de logistiek of in een fabriek die 24 uur per dag 7 dagen in de week doorgaan. Het is een behoorlijke klus het planningsproces goed te laten verlopen. Dit kan niet zonder een goede planning tool. Waarom je deze nodig hebt? Er komt nog zoveel meer bij kijken dan alleen het juiste poppetje op de juiste plaats te hebben. Maar wat is dan de beste planning tool voor jouw organisatie? We zetten een aantal voordelen van een planningstool op een rij om een beter beeld te krijgen en je ervan te overtuigen naar de mogelijkheden te kijken die de juiste planningsoftware voor jouw bedrijf kan bieden. 

Planning is alles

In een organisatie waarbij je te maken hebt met het plannen van wat dan ook, is een goede planning onmisbaar. Je medewerkers kunnen veel meer met speciaal ontwikkelde software als planning tool.  Een bijkomend voordeel van een dergelijke tool, is dat het tegelijkertijd de urenregistratie bijhoudt of eventueel voorraadbeheer. Een planning tool is dus feitelijk een op zichzelf staand bedrijfsproces waar je niet zonder kan. Er zijn natuurlijk reeds bestaande programma’s als Excel waarin je spreadsheets e.d. kunt maken voor een urenoverzicht of een overzicht van je financiën of voorraad. Echter, doordat je deze nog steeds handmatig invoert, is het gebruik hiervan ook foutgevoeliger. Gebruik maken van planning software op Timewax.nl zou hier dan eventueel bij kunnen helpen. 

Planningstool en eigenschappen

Als je werkt met een planningstool, kun je ook een beter inzicht krijgen in overige bedrijfsprocessen, waardoor je dus ook weet waar nog zaken verbeterd kunnen worden. Het werk kan tevens sneller en efficiënter uitgevoerd worden, wat tijd en geld scheelt. Over het algemeen zijn planningstools goed samen te voegen met reeds bestaande software. Daarnaast is een planningstool overal toegankelijk en dus ook voor meerdere medewerkers beschikbaar. Voordat je een planning tool aan wil schaffen moet je bedenken welke verwachtingen je hebt van een dergelijk systeem en waarvoor je het gaat gebruiken. Bedenk over welke functies een dergelijke tool moet beschikken en welke relevant zijn voor jouw bedrijf of organisatie. Uiteraard moet de technische implementatie ook mogelijk zijn, ga dit na.