Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Hoe zorg je ervoor dat je werknemers gezond blijven?

Als je een eigen bedrijf hebt en ook meerdere werknemers in dienst hebt, dan is het belangrijk dat de werknemers gezond blijven. Dat is zeker niet alleen belangrijk voor de werknemer zelf, maar ook is dit erg belangrijk voor het bedrijf. Een werknemer die niet gezond is kan niet op hetzelfde niveau presteren als een werknemer die wel gezond is. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat al je werknemers gezond blijven, want daar heb je vrij veel invloed hebt. Wil je weten hoe je dit het beste kan aanpakken? Lees dan vooral even verder.

Geef je werknemers een fitnessabonnement

Wanneer je de gezondheid van je werknemers erg serieus weet, dan weet je ook dat het nodig is dat je werknemers moeten sporten. Het is erg lastig om gezond te blijven als je maar weinig in beweging komt. Een van de beste keuzes die je kan maken, is het geven van een fitnessabonnement. Er is altijd een kans aanwezig dat een werknemer er geen gebruik van maakt, maar dan is het aan te raden om eens in gesprek te gaan met de werknemer. Wellicht sport de werknemer al of heeft de werknemer een lichamelijke aandoening waardoor het sporten niet altijd mogelijk is. 

Laat je werknemers regelmatig onderzoeken

Zoals je wel snapt, maar ook in het begin van dit artikel hebt kunnen lezen, is het belangrijk voor jou en de werknemers dat de werknemers gezond blijven. Het kan daarom wel eens verstandig zijn om een PMO uit te laten voeren door Vital Solutions. Dit is een bedrijf dat zich bezighoudt met de gezondheid van werknemers van een bepaald bedrijf. Er wordt niet alleen gekeken hoe de werknemers er medisch voor staan, maar ook wordt er gekeken of de bedrijfssfeer en bedrijfsvoering wel gezond is voor de werknemers. 

Schaf een waterfles aan

Waar tegenwoordig ook veel ondernemers voor kiezen, is het aanschaffen van een waterfles voor iedere werknemer. Het is namelijk geen geheim dat ieder persoon enkele liters water per dag nodig heeft om gezond te blijven. Dit is zeker niet alleen nodig om gezond te blijven, want gedurende dag heb je ook voldoende vocht nodig. Door het aanschaffen van een waterfles kun je je werknemers helpen met het drinken van water. Het is dan wel zo handig als er ook een watervat op de werkvloer komt te staan. Deze zijn online, maar ook bij de winkel aan te schaffen.