Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Interim opdrachten – als snel schakelen je adrenaline geeft

Interim-deskundigen zijn momenteel erg gewild. De hele arbeidsmarkt is natuurlijk op drift, maar vooral interimmers kunnen er nu optimaal van profiteren. Er was altijd al een constante behoefte aan professionals die even een vaste kracht konden vervangen. Die behoefte is momenteel sterk vergroot. Zodra er iemand ziek wordt of met verlof gaat, wordt driftig rondgevraagd of er een goede vervanger in beeld is voor interim opdrachten. Ook kan een manager zijn status onbehoorlijk hebben overschreden zodat hij op non-actief moest. Waar dan de vervanger zo snel te vinden? En weer wordt gekeken naar het aanbod aan interimmers. Behalve personeel vervangen is er ook een andersoortig gerichte vraag naar interim-werk. Want een bedrijf wil ook nog wel eens het proces van reorganisatie ingaan. Just dan hebben interimmers die capaciteiten die een bedrijfsmatige koerswijziging kunnen laten slagen.

Een outsider die als insider te werk gaat

Een ervaren interimmer weet wat hem of haar te wachten staat. Je staat aan de ene kant aan de zijlijn van processen en tegelijk sta je midden in de complexiteit en vaak ben jij de enige die aan zet lijkt in het veranderingsproces. Jij bepaalt zelf je effectiviteit en laat je niet leiden door vooroordelen en een wat afremmende bedrijfscultuur. Jij komt blanco bij een organisatie binnen en hebt vooral daarom de beste kans om de nodige veranderingen te begeleiden en te structureren.

Interim opdrachten: vier prominente voordelen

Tijdelijk werk is aan de interimmer goed besteed. Vaak worden interim opdrachten gevonden via netwerken en ook zeker op online platformen. Als jij nog nooit interim werk hebt gedaan, betekent dat nog niet dat je het ook niet kunt. En weet je waarschijnlijk ook niet wat het je naast geld op kan leveren. Liefst vier grote voordelen krijg je er namelijk gratis bij als je de slag maakt om je in te zetten. Dit zijn ze:

1 Vergroting van je netwerk

Een netwerk betekent mensen, contacten die je verder kunnen helpen, tips kunnen geven of zelfs projecten kunnen doorschuiven. Bij een vaste baan verandert je netwerk niet snel. Het zijn meestal altijd dezelfde koppen die je tegenkomt op kantoor of bedrijf. Ga je interim opdrachten doen, dan heb je steeds met een andere club mensen te maken. Die allemaal uiteindelijk een plekje in je contacten agenda krijgen. Een veel groter netwerk dus, met meer kansen om daar nieuwe projecten uit te destilleren.

2 Optimalisering van kennis en ervaring

Organisaties weten wat ze willen van een interimmer: het moet iemand zijn die flexibel is, zijn kennis op orde heeft en weet hoe procesveranderingen werken. Vanaf de eerste dag wordt de interimmer al geacht om goed bezig te zijn; inwerken gebeurt maar tussendoor. Omdat je als nieuwe schakel in een bedrijf opereert, leer je heel snel bij. En je ondergaat ook een versnelde ervaring. De eerstvolgende interim-klus vraagt ook weer om veel ervaring en goede kennis en zo kom je in een spiraal waarbij je je kennis en ervaring optimaliseert. Zo raak je steeds gewilder als interimmer.

3 Saaiheid is buitengesloten

Een interim-professional wordt overladen met uitdagingen. Geen dag is als een andere. De dynamiek van het werk blijft zo lekker hoog.

Striive – Flexibel en snel de beste professionals

4 Goede tarieven

Je werkt vaak op uurtarief bij interim opdrachten. Daar zit dan wel alles in, ook je pensioenvoorziening. Maar aan het eind van de rit verdien je echt wel meer dan een medewerker in loondienst, ook al worden daar dan alle personeels extraatjes bij opgeteld.