Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Laptop of tablet: de voor- en nadelen op een rijtje!

laptop of tablet

De keuze voor een laptop of tablet staat helemaal waarvoor je het gaat gebruiken. Ben je vaak onderweg naar het werk en wil je je favoriete serie niet missen dan is een tablet een goede keuze. Maar ben je een creatieveling die vaak Photoshop gebruikt dan zou een laptop een goede keuze zijn. Daar tussenin zit een soort van mini laptop. Makkelijk mee te nemen op reis en je kan er alles mee doen. De beste mini laptops vind je op Top-X.nl. In dit artikel de voor- en nadelen de laptop en tablet op een rijtje.

Waarom voor een tablet kiezen?

Een tablet gebruik je vooral voor simpele dingen zoals spelletjes, internetten en films bekijken. Tablets zijn vooral gemakkelijk in gebruik. Je pakt het snel op en je bent zo bezig. Ideaal zijn tablets voor reizen. Compact, lichtgewicht en handzamer dan een laptop. Een tablet gaat gemiddeld 12 uur mee en sommige zelfs 20 uur. Laptops redden dat niet. Nadeel van een tablet is dat het niet geschikt is voor tekstverwerking, een kleiner scherm heeft en minder aansluitingen en opslag.

Waarom voor een laptop kiezen?

Als je druk in de weer bent voor je werk met allerlei zware programma’s zoals Photoshop en Office dan is een laptop met toetsenbord ideaal geschikt. Dit werkt natuurlijk veel beter dan het steeds aantikken van een aanraakscherm. Daarnaast is het besturingssysteem van een laptop beter geschikt voor het draaien van computerprogramma’s. Zie je het al voor je? Photoshop op een tablet? Niet heel handig.

De opslagruimte van een laptop ten opzichte van en tablet

Als je veel films kijkt een foto’s maakt kan een laptop niet ontbreken. Laptops bevatten gewoonweg veel meer ruimte dan een tablet. Bij tablets varieert de ruimte van 8GB tot 256GB. De meeste tablets hebben overigens 32GB of 64GB. Laptops beginnen bij 128GB en lopen op tot terabytes (1000GB). Als je bij een tablet voor 1TB kiest dan loopt dat aardig op in de kosten.

Nadelen van een laptop

Een laptop is doorgaans minder makkelijk om even snel te gebruiken. Je moet alles toch opstarten, terwijl een tablet zo in bediening is. Daarnaast is de accuduur van een laptop een stuk minder dan een tablet. Zeker naarmate je laptop ouder wordt gaat de accuduur erg achteruit. Een mini-laptop zou hierbij uitkomst kunnen bieden, zoals een Chromebook. Langere accuduur en relatie snel in gebruik.