Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Pinterest: het toepassen van SEO

Heb je een Pinterest account voor je bedrijf? Dan is het goed om regelmatig content te plaatsen. Toch zijn er verschillende dingen waar je op dient te letten als je dat doet. Je wilt natuurlijk zo zichtbaar mogelijk zijn met je account. Hoe doe je dat? Je vindt hieronder wat tips waarmee je direct aan de slag kunt.

Voeg relevante tekst toe

Als het aankomt op Pinterest SEO is relevante tekst erg belangrijk. Het gaat daarbij niet alleen om de titels van afbeeldingen, maar bijvoorbeeld ook om de beschrijving en de bestandsnamen van afbeeldingen. Hierbij is het van belang dat je gebruik maakt van relevante zoektermen. Op welke zoekwoorden wil je graag gevonden worden?

Link naar de website

Uiteraard wil je ook een link naar de website plaatsen bij je Pinterest pins. Dit zorgt ervoor dat mensen gemakkelijk door kunnen klikken. Wanneer je wilt dat men je producten of diensten aanschaft, is het nodig om een link toe te voegen. Zorg ervoor dat de link naar de juiste pagina verwijst, zodat bezoekers gemakkelijk en snel hun aankoop kunnen doen.

Waar wil je op gevonden worden?

Weet je niet zo goed waar je precies op gevonden wilt worden? Dan kan het goed zijn om eerst inspiratie op te doen op Pinterest. Je kunt zien waar gebruikers van Pinterest vaak op zoeken en vervolgens kun je deze gebruiken voor je eigen pins (mits relevant). 

Wees consistent

Net als op Google is het voor Pinterest gebruikers erg belangrijk om consistent aan de slag te gaan met het posten van content. Zo word je niet alleen vaker gevonden door gebruikers; ook Pinterest waardeert deze consistentie en beloont het met meer zichtbaarheid. 

Kun je wel wat hulp gebruiken bij Pinterest SEO, zodat je er op de juiste manier mee aan de slag kunt? Neem dan eens een kijkje op deze website