Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Presenteer je bedrijf met een aansprekende website

Als je een eigen bedrijf hebt dan kun je bijna niet meer zonder een website. Mogelijke klanten zullen immers in vrijwel alle gevallen online op zoek gaan naar een bedrijf. Of ze nu een klusbedrijf, een schoonheidsspecialiste of een advocaat nodig hebben. Het is dan ok zaak om een goede website te maken die direct duidelijkheid geeft over de dienstverlening van je bedrijf. De bezoeker moet snel de informatie kunnen vinden die hij zoekt. Ook is het belangrijk dat contact maken soepel en snel gaat. Dit zijn allemaal zaken waar je goed over na moet denken als je een website gaat bouwen of als je een extern bedrijf hiervoor de opdracht geeft.

Kan ik zelf een website maken?

Er zijn genoeg mogelijkheden om zelf een website te maken. Hiervoor hoef je geen speciale kennis te hebben. Je kunt een WordPress website maken aan de hand van vooraf gemaakte sjablonen die je vrij kunt gebruiken. Aan de hand daarvan kun je eenvoudig een mooie website bouwen om je klanten over je diensten of producten te informeren. Voordat je aan de slag gaat moet je wel een paar dingen op papier zetten.

De structuur van je website

Bedenk voordat je aan de slag gaat welke menu’s je op je website wilt. Als je de indeling van pagina’s later weer moet gaan wijzigen kost dat onnodig veel tijd. Bedenk ook of je je website in de je- of in de u-vorm wilt schrijven. Let er op dat je dit consequent doet. Als je de teksten voor je website zelf schrijft, laat ze dan door iemand nakijken. Je leest gemakkelijk over je eigen fouten heen. Gebruik alleen afbeeldingen op je website waarvan je de rechten hebt om een claim van de oorspronkelijke eigenaar te voorkomen.

Waar ga ik mijn website hosten?

Om je website online te laten zien heb je een webhosting nodig. Je kunt online op zoek gaan naar de beste webhosting. Let daarbij goed op hoeveel ruimte je beschikbaar krijgt en wat de andere voorwaarden zijn, bijvoorbeeld als het gaat om bezoekers en om e-mailverkeer via je website. Zeker als je een webshop hebt kan het aantal bezoekers snel oplopen. Dit veroorzaakt dataverkeer en dat moet binnen de bandbreedte blijven die je met je webhosting hebt afgesproken. Ga je er overheen dan kan het zijn dat je site offline wordt gehaald en dus niet meer bereikbaar is.