Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Tips voor het passen van werkkleding

Het belang van goede werkkleding mag niet worden onderschat. Vooral bij beroepen zoals de bouw, brandweer en andere gevaarlijke diensten, is het vaak noodzakelijk om de juiste werkkleding te dragen. Maar ook in het ziekenhuis, als tandarts of in de horeca is werkkleding verplicht. Het is van groot belang dat je werkkleding draagt dat goed zit en de juiste maat heeft. In dit artikel leggen we je uit waar je op moet letten wanneer je je eigen werkkleding krijgt.

De juiste maat

Allereerst is het van belang dat je werkkleding de juiste maat heeft. Er is niets zo vervelend als de hele week en dag rond te moeten lopen in kleding die niet goed past. Vaak wordt werkkleding is standaardmaten aangeboden. Zorg er dan alsnog voor dat je de maat krijgt die het dichts bij je eigen maat zit. Je kunt daarnaast er ook voor zorgen dat het een aantal centimeter wordt ingekort, zodat het wel precies past. Ga dan voor een grotere maat, die kun je nog inkorten, een te kleine maat niet.

Voldoende exemplaren

Als je de juiste maat hebt gevonden, is het van belang voldoende werkkleding te krijgen. Het hangt natuurlijk van je beroep af, maar over het algemeen is het prettig om meerdere items te hebben, zodat je niet iedere dag dezelfde kledingstukken aan moet. Zorg er dus in ieder geval voor dat je zeker twee tot drie verschillende kledingstukken hebt. In het ziekenhuis hoef je je hier vaak niet druk over te maken, want daar wordt je kleding s’avonds aangenomen en krijg je s’ochtends weer een nieuwe.

Ben je zelf ondernemer en wil je werkkleding inkopen? Klik hier en vind merken als Santino.