Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Verschillen tussen een staande houding en een aanhouding

In dit artikel zullen we de verschillende situaties bespreken die je kunt tegenkomen als bestuurder. Allereerst zal ik vertellen wat een staande houding is en daarna zal ik ingaan op de verschillen tussen een staande houding en een aanhouding. Tot slot ga ik in op de gevolgen van een staande houding en wat je kan doen als je een verkeersboete ontvangt na het uitvoeren van deze handeling.

Wat is een staande houding?

Wat is een staande houding? Een staande houding is wanneer je een politie auto moet volgen. Zij halen je van de weg oftewel een staande houding. Dit kan gebeuren om verschillende redenen, maar de meest voorkomende is dat je een verkeersovertreding heeft begaan.

Je kan ook staande gehouden worden als er iets mis is met je auto, zoals het hebben van een loshangende bumper of je kenteken plaat kopt niet of je rijgedrag valt op door de agenten. Een staande houding is ook mogelijk wanneer de agent je een bekeuring wil geven of je moet meekomen naar het bureau voor verder onderzoek.

Verschillen tussen een staande houding en aanhouding

Een aanhouding is wanneer de agent je meeneemt naar het bureau voor verder onderzoek. Dit kan gebeuren na een staande houding, maar ook als je iets ernstigs hebt gedaan, zoals rijden onder invloed van alcohol of drugs. Een aanhouding is ook mogelijk wanneer de agent denkt dat je iets gaat doen wat strafbaar is, zoals een inbraak of diefstal.

Als je wordt aangehouden, moet je meegaan met de agent naar het bureau en je auto blijft achter op de plek waar je bent aangehouden. Het verschil is dus dat je bij een staande houding je of een boete krijgt of iets anders en daarna weer verder mag rijden. Een aanhouding is als je in de boeien wordt geslagen en je mee moet naar het politiebureau. Wil je weten wat je kan doen als je een boete krijgt na een staande houding? Bezoek de website van Verkeersboete en volg de stappen.