Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Waarom is het van belang om een planningsprogramma te hebben in de bouw?

Een planningsprogramma is een online programma wat ervoor zorgt dat planningen gemaakt kunnen worden. Naast het plannen kan een planningsprogramma ook andere functionaliteiten zoals de registratie van uren en het beheren van de voorraad. Er zijn bepaalde bedrijven die Excel gebruiken als planningsprogramma. Echter, is de kans hierbij groot om fouten te maken doordat veel handmatig moet worden ingevuld. Bovendien is Excel niet toegankelijk voor iedereen. Maar wat zijn de voordelen van een planningsprogramma en waarom zou een planningsprogramma voor in de bouw belangrijk zijn?

Voordelen van een planningsprogramma

Met behulp van een planningsprogramma, kunnen bedrijfsprocessen op elkaar worden afgestemd. Dit houdt in dat informatie in overeenstemming is met elkaar waardoor efficiënter te werk kan worden gegaan. Bovendien zijn de meeste planningsprogramma’s goed te combineren met andere programma’s. Hierdoor heeft een onderneming niet met losse programma’s en systemen te maken, maar wordt alles bij elkaar verzameld. Als laatste, is een online planningsprogramma overal toegankelijk. Dit komt doordat de gegevens opgeslagen worden in de cloud. Hierdoor kan bepaald worden welke de gegevens waar toegankelijk zijn en ook voor wie. OutSmart is bijvoorbeeld een bedrijf dat zulke bedrijfsprocessen kan digitaliseren.

Waarom een planningsprogramma in de bouw gebruiken?

Een planningsprogramma bouw kan voordelen met zich meebrengen. Meestal is het plannen van een bouwproject complex. Dit komt doordat tijdens een bouwproject veel activiteiten bij komen kijken door verschillende mensen. Ook krijg je te maken met materiaal.  Door een online planningsprogramma is dit goed te overzien. Daarnaast is het mogelijk om vroegtijdig vertragingen op te merken en hier op in te grijpen. Doordat een planningsprogramma flexibel te gebruiken is, kunnen aanpassingen makkelijk worden doorgevoerd. Al met al, is het doel van het gebruik van een planningsprogramma in de bouw om te zorgen voor een succesvolle bouwproject.