Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Wat is een Raspberry Pi?

Een Raspberry Pi, je hebt er vast wel eens over gehoord. Maar wat is het nou precies? Dat is je misschien nog niet helemaal duidelijk. Lees hier wat een Raspberry Pi is.

Raspberry Pi

Een Raspberry Pi is een soort minicomputer. Het is de grootte van een creditcard. Het is een printplaatje dat alle benodigdheden heeft voor een computer. Bijvoorbeeld de ARM-processor. Ook heeft de Raspberry Pi andere aansluitingen zoals USB, HDMI en micro USB. Je moet er wel een micro-SD kaartje in doen aangezien een Raspberry Pi geen opslag heeft. Je kan bijvoorbeeld een software op het micro-usb kaartje zetten. Je kan dan bijvoorbeeld data van sensoren verwerken of motortjes aansturen. Dit kan handig zijn voor bijvoorbeeld besturingssystemen. 

Waarom?

Raspberry Pi is erg handig. Je kan er bijvoorbeeld besturingssystemen mee aansturen. Je kan er bijvoorbeeld ook slimme apparaten mee maken bijvoorbeeld een slimme lamp. Ook kunnen kinderen Raspberry Pi gebruiken om te leren programmeren. Je kan bijvoorbeeld ook led strips ermee aansturen. Maar waarom zou je Raspberry Pi gebruiken? Raspberry Pi is makkelijk te gebruiken en kan veel dingen. Er zijn veel mogelijkheden en het is betaalbaar. Je kan veel leren over programmeren en ervaring opdoen met Raspberry Pi.

Elektor Magazine

Bij Elektor Magazine kan je veel informatie vinden over Raspberry Pi en de mogelijkheden hiervan. Hierdoor kan je nog meer over Raspberry Pi leren en misschien zelf er mee aan de slag gaan. Bekijk de website van Elektor Magazine voor meer informatie en mogelijkheden.