Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Wat voor ict heb je nodig in jouw bedrijf?

Binnen jouw bedrijf heb je voor alle soorten technologie een expert nodig en op deze manier vorm je een ict afdeling. Het is belangrijk dat je weet wie je inhuurt omdat je zeker wilt weten dat de mensen die je hier voor inhuurt echt gespecialiseerd zijn in hun taak. Tegenwoordig loopt er zoveel op technologie dat je zonder ict afdeling vrij snel vast komt te zitten. Daarom kun je hier alles vinden over wat je moet weten over het maken van een ict afdeling en wat deze ict afdeling zou moeten kunnen.

Wat moet een ict afdeling kunnen doen binnen je bedrijf?

Het idee van een ict afdeling hebben is dat je de juiste mensen hebt om je technologie allemaal werkend en draaiend  te houden. Wanneer er vervolgens een probleem is zouden ze dit snel moeten kunnen oplossen. Of wanneer er nieuwe spullen komen zouden ze het ook moeten kunnen installeren. Dit is het doel van een ict afdeling binnen je bedrijf en wanneer je mensen inhuurt wil je dus zoeken naar mensen die dit ook echt kunnen uitvoeren voor je. Daarom is het een goed idee dat je met een it consultant praat.

Hoe vind je het juiste personeel?

Voor veel bedrijven is het juiste ict personeel vinden erg lastig. Daarom heb je ict detachering. Dit houdt in dat je via een ander bedrijf personeel inhuurt om het ict werk te doen en dit bedrijf stuurt dan een specialist in het gebiedt dat je nodig hebt. Op die manier weet je zeker dat het gedaan zal worden door een professional. Veel bedrijven laten gedeelten van al hun ict sowieso al op andere locaties doen. Zo staan servers steeds vaker bij bedrijven die zich hierin specialiseren en zo eenvoudig al het onderhoudt kunnen doen. Ook regelen ze voor jou op het moment dat er iets mis gaat vervanging.

Hoe werk je veilig met servers?

hybrid cloud is de perfecte oplossing wanneer bedrijven graag willen focussen op hun eigenlijke niche en niet bezig willen zijn met het constante gedoe met it en ict. Hier kun je je servers bij een specialist hebben staan die het onderhoud doet en alles lopend houd. Op die manier weet je zeker dat bijvoorbeeld je website en communicatie altijd in de lucht zal zijn en kunnen jullie bezig met dat waar je echt veel verstand van hebt. Dit is het mooiste van hybrid clouds