Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Zet jouw winkel in de spotlight met lichtreclame!

Zet jouw winkel in de spotlight met lichtreclame!
Als retail-ondernemer wil je natuurlijk dat jouw winkel goed zichtbaar is voor (potentiële) klanten. Zo weten ze je makkelijker te vinden. Maar hoe zorg je daarvoor? Lichtreclame blijkt een van de meest effectieve manieren te zijn om jouw zaak te promoten, zeker wanneer het donker of schemerig is. Er zijn veel verschillende soorten lichtreclame, maar in dit blog beperken we ons tot de drie meest gebruikte, namelijk lichtbakken, box letters en neon reclame. Zo kun jij de juiste keuze maken en meer klanten binnenhalen.

1. Box letters

Een andere optie in lichtreclame is de box letter. Dit zijn losse letters die voorzien zijn van led-verlichting aan de binnenkant. De letters worden gemonteerd op een metalen frame en zijn op die manier verhoogd, zodat ze beter zichtbaar zijn. Doordat de led-verlichting energiezuinig is, zijn box letters ook nog eens milieu- en kostenbesparend. Box letters zijn in verschillende maten en kleuren verkrijgbaar.

2. Lichtbakken

Een lichtbak is meestal een rechthoekige bak met een bedrijfsnaam en/of het bedrijfslogo erop, maar andere vormen zijn ook mogelijk. De bak verlicht de tekst of afbeelding, zodat deze goed zichtbaar is. Zelfs in het donker! Lichtbakken zijn zeer geschikt voor op de voorgevel van jouw winkel en zorgen ervoor dat je winkel beter opvalt. Het uiterlijk is helemaal naar wens te laten aanpassen. Hierdoor kun je een lichtbak laten maken die helemaal in lijn is met jouw bedrijfsstijl.

3. Neon reclame

Tot slot: neon reclame. Deze vorm van lichtreclame is al jaren populair. Neon reclame heeft een vintage uitstraling en geeft met zijn sfeervolle schijnsel de gevel van jouw winkel een opvallende uitstraling. Deze reclame wordt gemaakt door buisjes te vullen met een edelgas dat bij elektrificatie kleurt en licht geeft. Hierbij kunnen allerlei vormen gemaakt worden, zoals letters en afbeeldingen.

Dé manier om meer mensen in je winkel te krijgen

Lichtreclame is een bewezen effectieve manier om als retail-ondernemer je zichtbaarheid te vergroten. Of je nu kiest voor een opvallende lichtbak, losse box letters met verlichting of een nostalgische neon reclame, het draagt allemaal bij aan de herkenbaarheid van jouw winkel en zorgt ervoor dat (potentiële) klanten jouw zaak makkelijker weten te vinden. Meer lezen over lichtreclame? Lees dan ook: 5 redenen voor lichtreclame