Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Zo vind je jouw ideale job

De arbeidsmarkt is krapper dan ooit en er komen dagelijks veel mooie kansen voorbij. Maar wat past er bij je en hoe kom je hierachter? Het kan namelijk zijn dat je droombaan zomaar langs je voorbij gaat en dat wil je natuurlijk het liefst voorkomen. Je kunt natuurlijk allerlei vacatures gaan bekijken bij jouw in de buurt zoals bijvoorbeeld vacatures Rotterdam, maar voordat je kan solliciteren op een vacature is het natuurlijk wel belangrijk dat je weet wat jouw ligt, welke banen in de buurt er zijn en wat je bijvoorbeeld echt niet wil doen. Allemaal onderwerpen waar je graag antwoord op wil hebben zodat jij jouw ideale job kan vinden!

Begin bij jezelf voor het vinden van jouw droombaan

Soms kan het een hele zoektocht zijn, ontdekken wat voor werk nou echt goed bij je past. Je kunt deze zoektocht makkelijker maken, door eerst jezelf beter te leren kennen. Als je namelijk niet weet waar je naar op zoek bent, zul je ook nooit jouw ideale droombaan vinden. Dus ga bijvoorbeeld eens na wat je leuk vind om te doen. Wat zijn bijvoorbeeld je hobby’s? Waar krijg jij veel energie van? Waarvoor zou je alles opzij leggen? De antwoorden op deze vragen kun je dan koppelen aan een beroep.

Je eerste baan is niet de beste baan

Als je geen baan neemt, dan weet je natuurlijk nooit of iets bij je past of niet. Dus durf te proberen! Het is heel makkelijk om niet te beginnen aan een baan, omdat we denken dat het niet kunnen of omdat andere ons vertellen dat we het niet kunnen. Maar zonder te proberen, weet je zeker dat je die baan nooit gaat krijgen. Dus stap over die angst heen en ga toch voor de job. Je zit niet meteen levenslang vast aan je baan, het is heel simpel, als je het niet leuk vindt, dan stop je er weer mee.

Overal is werk in te vinden

Weet je überhaupt wel welk soort banen er allemaal zijn en waar je precies kan werken? Mensen denken bij een baan al snel aan mensen die de zorg in gaan, mensen die een kantoorbaan nemen of mensen die voor de klas staan. Dat zijn vaak de meeste beroepen waar mensen aan denken. Maar naast deze standaard beroepen zijn er nog duizenden andere beroepen waar sommige mensen niet eens van weten dat ze bestaan. Wat mega jammer is, want misschien is jouw droombaan daar wel ergens, maar heb je er nog nooit over gehoord.

Doe het omdat jij het wil

Het allerbelangrijkste bij het vinden van jouw ideale job is, dat je voor een baan kiest die je zelf ook graag wil. Dus ga niet een bedrijf van je vader overnemen, als je er geen goed gevoel bij hebt. Treed niet in de stappen van je moeders werk, omdat je er geen plezier uit kan halen. Je moet een baan kiezen die bij je past en waar jij zelf ook echt gelukkig van wordt. Want uiteindelijk moeten we nog wel een tijdje door met werken en dan kun je maar beter ergens werken waar je ook gelukkig van wordt.