Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

5 redenen waarom een multifunctionele kantoorprinter op werk onmisbaar is

geprint

Of je nou een medewerker, ondernemer of een freelancer bent, iedereen heeft baat bij een multifunctionele kantoorprinter. Zonder er echt bij stil te staan, is een goed werkende multifunctionele kantoorprinter onmisbaar op elk kantoor. Of je nou thuis bent, op een flexplek of op kantoor werkt, je zult geheid wat moeten printen. Denk hierbij aan belangrijke documenten, zoals contracten en overeenkomsten. En als je wat print, wil je dat het snel en accuraat gebeurt. Hieronder vertellen we alle voordelen van een goede kantoorprinter.

Voordeel 1: Alle functionaliteiten in één

De multifunctionele printer staat erom bekend vanwege zijn talrijke functies. Printen, scannen of kopiëren is echt een eitje. Of wil je wat faxen? Met een goede kantoorprinter is dit eenvoudig te realiseren.

Voordeel 2: Snel en effectief

Printers komen in alle soorten en maten. Daarom kan de kwaliteit per printer nog al verschillen. Zo kan de ene printer meer pagina’s per seconde printen of is een andere printer niet accuraat genoeg waardoor documenten niet altijd even recht worden geprint. Een snelle printer kan eveneens een printe file voorkomen. Zo hoeven jij en je collega’s niet gefrusteerd te wachten op je documenten. Alhoewel een goedkope printer in eerste instantie er zeer aantrekkelijk uitziet, kan het later voor veel frustraties zorgen. Zorg daarom voor een goede kwalitatieve kantoorprinter. 

Voordeel 3: Kostenefficiënt

Met een multifunctionele kantoorprinter ben je kostenefficiënt bezig. Zo bespaar je niet alleen op de energiekosten, maar ook op inktcartridges en tijd. 

Voordeel 4: Bespaar flink wat ruimte

Met een multifunctionele printer bespaar je flink wat ruimte. Een losse printer, scanner, fax en kopieerapparaat nemen veel ruimte in beslag. Nu je alle vier apparaten in één hebt, ga je efficiënt om met je ruimte.

Voordeel 5: Minder hoge aanschafkosten

Dit is misschien wel een van de belangrijkste voordelen: de prijs. Wanneer je een fax, kopieerapparaat, scanner en een printer moet halen, dan ben je al gauw drie keer zoveel kwijt.