Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Afgestudeerd, en nu?

You did it! Het diploma waar je jarenlang hard voor hebt gewerkt heb je binnen! Maar na de eerste weken genieten van dit feit, begint het te dalen dat je je nu klaar moet stomen voor de volgende stap: de baan. Maar hoe start je deze zoektocht en hoe pak je het solliciteren aan? Wij willen je hier alvast een paar tips voor geven. Lees lekker verder om met een goed gevoel de banenmarkt op te gaan.

CV en motivatiebrief

Zorg dat je een compleet en net CV hebt om op te sturen. Het is belangrijk dat je al je ervaring erop zet, en misschien relevante ervaring extra toelicht zodat dit nog beter opvalt. Heb je weinig ervaring? Kijk dan goed naar wat je wel hebt gedaan en wat je daarvan geleerd hebt wat je ook in kan zetten bij de open vacature. Je motivatiebrief is in principe een beetje je verkoop praatje over jezelf. Zorg voor een pakkende eerste alinea en vertel waarom jij de geschikte kandidaat bent.

Het sollicitatiegesprek

Dan is het zover, je mag op gesprek komen. Bereid je goed voor door alvast op te zoeken met wie je het gesprek hebt en wat zijn/haar functie is. Weet ook de vragen te beantwoorden over je eigen strenghts en weaknesses. Een interessante vraag op het einde vanuit jou scoort ook vaak punten. Denk hier dus ook eens over na, wat wil je graag weten voordat je zou starten met de baan?

Een assessment

Het volgende stressmoment: een assessment. Tegenwoordig is het voor bedrijven een populaire techniek om op een duidelijke manier (op basis van de test-score) kandidaten te kunnen beoordelen. Meestal bestaat een assessment uit meerder onderdelen. Dit doen bedrijven zodat ze direct meerdere vaardigheden van de kandidaten kunnen testen. De assessment toetst vaak op onderdelen zoals cijferreeksen, figuurreeksen, en teksten. Gelukkig kan je online assessments oefenen.

En dan is het afwachten! Wij wensen je heel veel succes en hebben alle vertrouwen erin dat het gaat lukken!