Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Bespaar op je zakelijke energie met deze tips

Ondernemers met een eigen kantoor of bedrijfspand zijn maandelijks veel geld kwijt aan hun zakelijke energierekening. Net als particulieren zoeken zij regelmatig naar tips om geld te besparen op hun energie zakelijk. Dat blijkt in de praktijk altijd nog net iets lastiger te zijn dan ze vooraf hadden gedacht. Ben jij ook een ondernemer en zou je het liefst wat meer geld overhouden aan het einde van de maand? In dit artikel lees je enkele eenvoudig toe te passen tips die je kunt gebruiken om geld te besparen op je zakelijke energierekening.

Stap over op een slimme thermostaat

Wanneer je aan iemand zou zeggen dat je graag wat geld wilt besparen op je energierekening is de kans groot dat hij of zij zou vertellen dat je dan minder energie moet gaan gebruiken. Kon het maar zo gemakkelijk. Natuurlijk kun je de verwarming een graadje lager zetten, maar je moet wel gewoon in alle comfort kunnen werken. Gelukkig kun je wel op een andere manier iets doen aan je energieverbruik. Stap bijvoorbeeld over op een slimme thermostaat waarmee je een goed inzicht krijgt in je energieverbruik. Met zo’n slimme thermostaat kun je op afstand je verwarming aan- en uitzetten. Ook kun je hiermee een zogeheten energieplan instellen: een soort rooster waarbij je instelt wanneer de verwarming aan en uit moet. Zo vergeet je nooit om je verwarming uit te zetten en verbruik je dus geen onnodige warmte. Op die manier krijg je sowieso een beter inzicht in wat je verbruikt. Mensen die bewuster zijn van wat ze verbruiken, gaan vaak uiteindelijk minder verbruiken.

Kies voor zakelijke zonnepanelen

Wat je ook kunt doen, is de overstap maken naar zakelijke zonnepanelen. Zonnepanelen zijn, zoals je misschien wel weet, een stuk beter voor het milieu dan het afnemen van grijze energie. Dat komt omdat je met zonnepanelen groene stroom kunt opwekken. Bij deze energieproductie komt veel minder CO2 vrij dan bij de productie van grijze stroom. Het grote voordeel van zonnepanelen is dat je uiteindelijk ook nog eens veel minder geld aan je zakelijke energie kwijt bent. Je moet weliswaar eerst een investering maken, aangezien zonnepanelen niet gratis zijn. Hoewel zonnepanelen goedkoper zijn dan enkele jaren geleden moet je er nog steeds een flink bedrag voor betalen. Hierbij moet je echter onthouden dat je die investering er na een jaar of acht of negen uit hebt, omdat je de hele tijd profiteert van gratis energie! Met zonnepanelen wek je namelijk stroom op uit zonnestralen en die zonnestralen zijn volledig gratis. 

Blijf energie vergelijken met zakelijke energievergelijker

Tot slot is het aan te raden om nooit te blijven hangen bij een zakelijke energieleverancier. Veel ondernemers vinden het meestal wel welletjes wanneer ze tevreden zijn met een zakelijk energiecontract. Vaak hebben ze niet door dat ze veel te veel geld betalen voor hun zakelijke energie wanneer ze blijven hangen bij een energiebedrijf. Het is altijd voordelig om over te stappen van energiebedrijf wanneer je huidige contract afgelopen is. Dat komt omdat energieleveranciers altijd met hun prijzen stunten, waardoor er altijd wel ergens anders een betere deal te scoren is. Je kunt tegenwoordig heel eenvoudig beginnen met deze overstap. Gebruik hiervoor een zakelijke energievergelijker, waar je je gegevens en eventuele wensen invult. Op Minder.nl vind je zo’n vergelijker waarmee je direct aan de slag kunt gaan. Vul hier je jaarlijkse energieverbruik in en de tool gaat voor je op zoek. Omdat een website zoals Minder.nl volledig onafhankelijk is, krijg je altijd meerdere resultaten te zien. Je kiest zelf de beste deal of het energiecontract dat het beste bij je bedrijf past.