Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

De opkomst van elektrische auto’s in autolease

Elektrische auto’s zijn niet meer weg te denken uit het hedendaagse straatbeeld. En dat is maar goed ook, want naast dat ze een stuk stiller zijn, brengen ze ook veel voordelen met zich mee voor zowel het milieu als jouw portemonnee. Een nieuwe auto leasen die elektrisch is, wordt dan ook steeds aantrekkelijker. Vooral als je bedenkt dat de brandstofprijzen de pan uit rijzen en je met een elektrische auto flink kunt besparen op je ’tankkosten’.

Bij het leasen van een nieuwe auto zijn er daarbij flink wat modellen om uit te kiezen. Van de compacte stadsauto’s tot aan de ruime SUV’s, er is voor ieder wat wils. Enkele populaire modellen die je vaak in de lease tegenkomt zijn bijvoorbeeld de Tesla Model 3, Nissan Leaf en de Volkswagen ID.3. Deze modellen bieden naast hun milieuvriendelijke karakter ook nog eens een hoge mate van comfort en de nieuwste technologieën aan boord.

Hoe technologie de autolease sector verandert

Technologie staat nooit stil, en dat merk je ook als je kijkt naar hoe we tegenwoordig een nieuwe auto leasen. Alles wordt makkelijker en sneller dankzij apps en online platforms waarop je in een paar klikken een leasecontract kunt afsluiten. Je hoeft niet meer naar een showroom te gaan om contracten te tekenen; dat kan nu gewoon digitaal vanuit je luie stoel.

En dan hebben we het nog niet eens over zelfrijdende auto’s gehad. Deze toekomstige revolutie op wielen zal een enorme impact hebben op de manier waarop we autorijden, maar ook op autolease. Met zelfrijdende auto’s zul je bijvoorbeeld per kilometer kunnen betalen of gebruik kunnen maken van abonnementsvormen die flexibel in te zetten zijn op basis van gebruik.

Flexibele leaseopties winnen terrein

Flexibiliteit is tegenwoordig het toverwoord, ook als het gaat om het leasen van een nieuwe auto. Mensen willen niet meer vastzitten aan lange contracten en zoeken naar mogelijkheden om kortere termijn leases af te sluiten. Dit soort contracten zijn ideaal voor mensen die bijvoorbeeld tijdelijk een auto nodig hebben of die graag regelmatig van auto willen wisselen.

Korte termijn leases worden dan ook steeds populairder, omdat ze perfect passen bij de dynamische levensstijl van veel mensen vandaag de dag. Of je nu voor een paar maanden een zakenauto nodig hebt of voor een langere vakantie, er is altijd wel een flexibele leaseoptie die bij jouw situatie past.

De invloed van economische veranderingen op autolease

De economie is altijd in beweging, en dat heeft zijn weerslag op vrijwel elke sector, inclusief autoleasing. In tijden van economische voorspoed zie je vaak dat meer mensen kiezen voor het leasen van een luxere nieuwe auto, terwijl in tijden van recessie de voorkeur uitgaat naar goedkopere modellen of het verlengen van bestaande contracten.

Het is daarom belangrijk om goed op de hoogte te blijven van economische ontwikkelingen en trends als je overweegt om een nieuwe auto te leasen. Door slim in te spelen op economische veranderingen kun je vaak een goede deal sluiten en zorgen dat je niet voor onverwachte kosten komt te staan.

Tips voor het kiezen van de juiste leaseauto

Het kiezen van de juiste leaseauto kan soms voelen als het vinden van een speld in een hooiberg; er is zoveel keuze! Toch is het belangrijk om goed onderzoek te doen naar de verschillende leasetarieven en voorwaarden die gelden voor het leasen van een nieuwe auto. Vergelijk daarom altijd verschillende aanbieders en let goed op wat allemaal inbegrepen is bij het maandbedrag dat je gaat betalen.

Denk hierbij aan zaken zoals verzekering, onderhoud, vervangend vervoer en de looptijd van het contract. Maar kijk ook naar wat jij belangrijk vindt in een auto: heb je genoeg aan een compact model of heb je meer ruimte nodig? Wil je rijden in de nieuwste modellen met alle moderne snufjes of is dat minder belangrijk voor je? Door hierover na te denken maak je gemakkelijker de juiste keuze.

Toekomstperspectieven in autoleasing

Wat brengt de toekomst ons als het gaat om autoleasing? Innovatie staat niet stil, dus we kunnen heel wat verwachten. Er komen steeds meer connected cars die communiceren met andere apparaten en diensten; denk aan parkeerapps die automatisch betalen of navigatiesystemen die real-time verkeersinformatie leveren.

Ook op het gebied van abonnementsmodellen zijn er interessante ontwikkelingen. Zo zou je in de toekomst alleen kunnen betalen voor de dagen dat je daadwerkelijk rijdt of zelfs kunnen switchen tussen verschillende typen auto’s afhankelijk van jouw behoeften op dat moment. De manier waarop we over mobiliteit denken verandert snel, en autolease verandert net zo vlot mee.