Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Een duurzame werkomgeving begint bij de schoonmaak van uw bedrijfspand

Duurzaam ondernemen is enorm belangrijk. Wat veel ondernemers zich niet realiseren, is dat een duurzame werkomgeving al begint bij het onderhoud van het bedrijfspand. In deze blog vertellen we jullie hier graag wat meer over.

Milieuschade door schoonmaakproducten 

Een onderhouden bedrijfspand is natuurlijk het visitekaartje van uw onderneming. Daarbij is een schone omgeving belangrijk voor werknemers. De schoonmaak van bedrijfspanden, industrie, en specialistische reiniging van bijvoorbeeld vloeren en gevels, vergt echter allerlei schoonmaakproducten die schadelijke stoffen bevatten.

Allereerst heeft dit direct invloed op de gezondheid van bijvoorbeeld uw werknemers. Zo waarschuwt Milieu Centraal dat bepaalde oplosmiddelen de luchtwegen kunnen En dat bepaalde parfums of conserveermiddelen in schoonmaakproducten allergische reacties kunnen veroorzaken. Ogenschijnlijk onschuldige middelen om te reinigen kunnen schadelijk zijn voor mensen en voor uw inboedel.

De productie van deze middelen vergt belasting van grondstoffen, en schadelijke stoffen uit de schoonmaakproducten vinden uiteindelijk hun weg weer terug naar het milieu. Ze blijven achter in het rioolslib van waterzuiveringsinstallaties. Daarbij dragen verpakkingen van schoonmaakmiddelen bij aan de afvalberg. Het is dan ook goed om als ondernemer bewust te zijn van duurzaam onderhoud en schoonmaak van uw bedrijf.

Duurzame schoonmaak

Voor een locatie in Nieuwegein gingen wij daarom op zoek naar een schoonmaakbedrijf Nieuwegein die hier op inspeelt en kwamen uit bij Augias schoonmakers. Dit familiebedrijf van origine heeft als missie om volledig duurzaam te werken. Ze maken gebruik van milieuvriendelijke schoonmaakproducten en leveren verschillende diensten zoals glasbewassing, vloeronderhoud of tapijtreiniging. Zij werken met op maat pakketten voor bedrijfspanden in verschillende sectoren, zoals binnen de zorg of het onderwijs. Maar ook kan de volledige schoonmaak van uw bedrijf door Augias schoonmakers worden verzorgd.

De vervuiling rondom schoonmaakwerkzaamheden wordt zoals gezegd niet alleen veroorzaakt door de schadelijke stoffen uit producten, maar ook door de werkwijze die schoonmaakbedrijven hanteren. En hier speelt Augias Schoonmaak op in. Ze maken gebruik van elektrische fietsen en bedrijfsauto´s met label A, waardoor ook op dit gebied verantwoord gewerkt kan worden. Tenslotte realiseren ze verdere duurzame samenwerkingen, door al het afval dat geproduceerd wordt te scheiden. Ze laten zelfs plastic afval recyclen voor het maken van shirts of schoenen, waarmee de circulaire manier van ondernemen rond is.

Kansen voor ondernemers

Een duurzame werkomgeving begint dus al bij de schoonmaak van het bedrijfspand. Gelukkig spelen steeds meer bedrijven hier op in en gaan bewuster om met de ecologische voetafdruk van schoonmaakwerkzaamheden. Wij zijn hier natuurlijk zeer enthousiast over en raden dan ook zeker aan om als ondernemer gebruik te maken van dit soort mogelijkheden, zodat ook u een steentje bijdraagt aan het milieu.