Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Een domeinnaam voor je bedrijf, wat kan je er mee?

Wil jij je eigen onderneming beginnen en ben je van plan om er een website voor te lanceren? Dan kun je het beste zo snel mogelijk de domeinnaam voor je bedrijf registreren. De domeinnaam is niets anders dan de naam die je bedrijf op het internet krijgt. De naam die je kiest wordt voor je website gebruikt. In deze blog lees je alles over de domeinnaam en hoe jij er eentje kunt registreren.

Wat is een domeinnaam en wat kan je daarmee?

Domeinnamen zijn de individuele websitenamen die je op het internet tegenkomt. De domeinnaam is het adres van je website. Door de domeinnaam in te tikken in je url-balk en op enter te drukken, komen (potentiële) klanten op je site terecht. De bedrijfsnaam die je hebt gekozen, kan direct ook je domeinnaam zijn. Zorg er dus voor dat je een naam kiest die past bij wat je als bedrijf uit wil dragen. Op die manier weten de (potentiële) klanten direct waar ze op jouw website voor terecht kunnen.

Het is kan ook een slim idee zijn om een veelgebruikt woord of een populaire korte zin te gebruiken als domeinnaam. Het heeft geen invloed op je vindbaarheid binnen Google, maar mensen weten wel direct wat ze kunnen vinden op je website.

Op welke manier kun jij je eigen domeinnaam registreren?

Voordat je een website kunt bouwen, is het belangrijk dat je kijkt of de domeinnaam naar keuze nog wel vrij is. Een domeinnaam checken kun je eenvoudig op verschillende websites doen. Soms is er namelijk al een bedrijf actief met dezelfde naam, dan kun je helaas die domeinnaam niet meer onder je eigen naam registreren. Je zou het bedrijf wat de naam gebruikt die jij ook graag wil gebruiken wel kunnen vragen of ze de domeinnaam aan je willen verkopen. Lukt dit niet? Dan dien je helaas een andere domeinnaam te kiezen die nog wel vrij is.

Is de domeinnaam die je voor ogen hebt nog vrij? Dan kun je hem direct registreren. Wil je alvast een domeinnaam achter de hand hebben voordat je de website gaat bouwen of zelfs je bedrijf lanceert? Dan kun je de domeinnaam alvast registreren en parkeren tot het moment dat je hem echt nodig hebt. In de tussentijd kan dan niemand anders de domeinnaam in gebruik nemen en ben je ervan verzekerd dat je de naam krijgt, die je graag wilt hebben.