Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Een nieuwe weg in je carrière met een opleiding kindercoach

Als je al werkt met kinderen maar meer wil betekenen in de ontwikkeling van de kinderen, of als je al werkt als coach maar je wil specialiseren door te richten op kinderen, is een opleiding kindercoach misschien wel iets voor jou. Maar ook als je een nieuw carrière pad wil inslaan, kun je kiezen voor een opleiding kindercoach. Als kindercoach ben je een extra factor in de ontwikkeling van een kind. De driehoek van kind, ouders en omgeving is cruciaal voor de ontwikkeling van een kind en een kindercoach biedt hierbij begeleiding voor vragen, twijfels en uitdagingen.

Invulling van de opleiding

De opleiding kindercoach kun je volgen in Rotterdam of in Utrecht. In 9 maanden word je opgeleid tot post-hbo kindercoach. Je volgt 16 lesdagen en loopt stage. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van zelfstudie, e-learning en intervisiebijeenkomsten. De opleiding bestaat uit een gedeelte coachmodules en een gedeelte kindercoachmodules. Daarom is het ook geschikt voor mensen wie nog geen ervaring in één van beide gebieden hebben. De coachmodules starten in het najaar rond september of oktober. Aansluitend volg je dan de kindercoachmodules. Je kunt ook kiezen om te starten in het voorjaar, rond februari of maart. Dan volg je eerst de kindercoachmodules en daarna de coachmodules.

Aanpak van de opleiding

Er zijn zes intervisiebijeenkomsten die plaatsvinden als een module is afgerond. Hierbij reflecteer je met je medestudenten op het leerproces en jezelf. Hiermee wordt verdieping in je ontwikkeling tot kindercoach gerealiseerd en kun je competenties oefenen. Tijdens de opleiding kindercoach houd je een logboek bij van je persoonlijke ontwikkeling. Halverwege krijg je een coachopdracht waarbij je gesprekken moet voeren met een coachee en met één van je trainers. Als je nieuwsgierig bent geworden, bekijk dan deze pagina voor meer informatie.