Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Fabius MBO opleidingen is er voor iedereen

Fabius MBO opleidingen biedt aan iedereen onderwijs. Mbo staat voor middelbaar beroepsonderwijs en valt onder het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Binnen het Mbo onderwijs zijn er twee vormen:

  • BBL: beroepsbegeleidende leerweg. Een leerling gaat één dag per week naar school en is minimaal twee dagen in dienst bij een bedrijf.
  • BOL: Een leerling gaat minimaal vier dagen per week naar school, met een minimum van achthonderdvijftig uren les. 

Mocht je meer willen weten, stuur dan een mail naar info@fabiusopleidingen.nl.

Een stukje geschiedenis

Mbo onderwijs is lange tijd niet heel vanzelfsprekend geweest. Tot 1990 stond het mbo nog niet daadwerkelijk op de kaart. Er was wel scholing voor de beroepssector en deze had met verschillende landelijke gebeurtenissen van doen. Doordat het rijk de kleine scholen niet of nauwelijks meer financierde, ontstonden er fusies binnen het hbo en het mbo onderwijs. Een aantal jaren later kwamen er nog meer fusies door de Wet Educatie en Beroepsonderwijs (WEB). Inmiddels is de samenleving beter bekend met de mbo-sector.

Praktische informatie

Bij Fabius MBO opleidingen kun je gedegen onderwijs volgen. Als je een keuze hebt gemaakt uit één van vele opleidingsmogelijkheden, dien je jezelf in te schrijven. Na ontvangst van het inschrijfformulier is de aanmelding rond. Houdt rekening met een mogelijke annulering, als er te weinig deelnemers zijn. Mocht dit het geval zijn, dan kun je automatisch aan een volgende ronde mee doen. Voor de startdatum van de opleiding zul je het lesmateriaal opgestuurd krijgen. Bij vragen kun je op de website kijken: www. fabiusopleidingen.nl.