Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Wat houd de opleiding wmo consulent in?

Ben je sociaal, een echt mensenmens en help je graag anderen? Dan is een baan als wmo consulent misschien wel iets voor jou. Wmo staat voor ‘Wet Maatschappelijke Ondersteuning 2015’. Als Wmo consulent ben je werkzaam bij de gemeente en handel je zorgvragen van burgers af voor Wmo-voorzieningen. Er zijn verschillende opleidingen die je kunt volgen om jezelf om te vormen tot wmo consulent. De opleiding wmo consulent kun je zowel klassikaal als online of op het werk volgen. Er zijn trainingen op verschillende niveaus, waardoor er altijd een bij zal zitten die aansluit op de kennis en vaardigheden waarover jij al beschikt. 

Alle wmo opleidingen op een rijtje

Wanneer je de opleiding wmo consulent volgt, krijg je alle kneepjes van het vak aangeleerd. Er zijn verschillende trainingen op dit gebied te volgen, met elk andere leerdoelen en vaardigheden die je zult aanleren. Mocht je benieuwd zijn naar de mogelijkheden, kun je het best de website van bijvoorbeeld Stimulansz website raadplegen. Hier vindt je een uitgebreid overzicht aan alle mogelijke opleidingen op het gebied van wmo en krijg je meteen een beschrijving van wat de training precies inhoudt. Je kunt je wensen en behoeftes eenvoudig filteren, waardoor je een duidelijk overzicht krijgt van welke opleidingen precies voldoen aan jouw behoeftes. 

Iets voor jou?

Lijkt de opleiding je interessant, maar vraag je je nog af of het wel echt iets voor jou is? Op de website van Stimulansz vind je een keuzehulp, die jou kan helpen om de beste keuze te maken. Door een aantal gerichte vragen te beantwoorden, wordt duidelijk welke opleiding echt voor jou is. Zo ben je er zeker van dat de cursus die jij wil volgen, ook echt goed bij je past. Daarnaast kun je aangeven wat je werkervaring is op vlak van wmo, welke leerdoelen je precies voor ogen hebt en welke vaardigheden je graag op zou doen. Op deze manier krijg je een duidelijk beeld van de cursus die perfect aansluit bij jouw verwachtingen.