Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Gelijk goed starten in de logistieke sector

pallets kopen

Afhankelijk van de branche of het vakgebied heb je als starter andere dingen nodig. Ben je van plan een eigen onderneming te starten? Breng dan vooraf goed in kaart wat je nodig hebt om goed van start te gaan. Wat zijn de essentiële spullen? Welke kun je op de lange termijn ook wel aanschaffen? Zonder welke spullen kun je echt niet beginnen? Zo heb je op een kantoor allerlei office supplies nodig. Van een goed werkende laptop tot aan simpelweg een kantoorruimte. Ga je aan de slag binnen de logistieke sector? Dan raad ik je aan om de volgende producten aan te schaffen zodat je direct goed start!

#1 Organisatiesysteem

Wanneer je voor het werk allerlei zaken moet vervoeren, dan moet je ook zeker goed bijhouden van wie wat is. Daarom is het in de logistieke sector zo belangrijk dat je een gestructureerd organisatiesysteem hebt. Hiermee houd je overzichtelijk bij welke goederen bij welke opdracht horen en waar alles naartoe moet. Uiteraard is zo’n duidelijke organisatie simpelweg het begin. Zonder allerlei logistieke hulpmiddelen en opdrachten, heb je natuurlijk niets aan een organisatiesysteem. Desondanks noem ik het even, omdat het wel erg belangrijk is voor jouw start-up op de lange termijn.

#2 Logistieke hulpmiddelen

Om goederen veilig en soepel te vervoeren, heb je logistieke hulpmiddelen nodig. Denk hierbij aan rolcontainers, pallets en steekwagens. Dankzij deze praktische spullen wordt het eenvoudiger om de werkzaamheden uit te voeren. Bovendien is het gelijk ook een stuk veiliger. Weet je niet waar je bijvoorbeeld pallets kan kopen? Ook daar heb ik het antwoord op. Pallets kopen of andere logistieke hulpmiddelen doe je eenvoudig online! Zo kun je bij onder andere Logistiek Online terecht voor diverse spullen. Daar vind je bijvoorbeeld ook tweedehands pallets. Ideaal voor starters die wel pallets nodig hebben, maar nog geen budget hebben om de volle pond te betalen. 

#3 Overige belangrijke onderdelen

In de logistiek kan je niet aan de slag als bedrijf zonder een aanzienlijk magazijn of opslagruimte te hebben. Daarnaast heb je natuurlijk ook het vervoer nodig. Denk hierbij voornamelijk aan vrachtwagens. Je kan dit op twee manieren aanpakken. Zo kun je als bedrijf een opdracht uitzetten bij zelfstandige vrachtwagenchauffeurs. Daarnaast is het ook een optie om vrachtwagenchauffeurs in dienst te nemen. Ik raad je aan om even goed uit te zoeken wat de beste situatie is voor jouw start-up – zeker wanneer je nog weinig ervaring hebt binnen deze branche.