Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Hiervoor kan je een schroefcompressor voor gebruiken

Een schroefcompressor kun je gebruiken voor het aandraaien van schroeven op een snelle manier. Vaak wordt deze aangedreven door een elektrische motor met een groot vermogen. Tevens zijn er ook modellen voor de industrie die draaien op dieselmotoren. Tevens kun je ervoor kiezen om een olievrije variant te nemen. Deze zijn weliswaar duurzamer en schoner, maar produceren vaak meer geluid. Het is altijd verstandig om goed na te denken over je keuze omdat je een compressor meerdere jaren gaat gebruiken.

Wie gebruiken deze en voor welke toepassingen?

De schroefcompressor wordt veelal gebruikt door bedrijven. Dit komt omdat de meeste compressoren ontworpen zijn voor een continue gebruik. Vaak worden deze bijvoorbeeld gebruikt door de veehouderij die behoefte hebben aan een continue gebruik. Ook mensen die bijvoorbeeld melkveehouder zijn hebben een continue zuigkracht nodig voor de koeien om de melk af te nemen. Gedurende de dag worden er misschien wel honderden koeien gemolken en dit vraagt veel van een machine. Hiervoor wordt de schroefcompressor dan ook optimaal benut. Daarnaast zijn er ook verfwinkels die hier gebruik van maken. Veelal moeten zij meerdere keren per dag verf maken en dan is het wel fijn dat de giftige dampen worden afgevoerd. Zo hoeven medewerkers de vervuilde lucht niet in te ademen. Ook bij de autobranche zie je vaak een schroefcompressor. Zij spuiten vaak ook auto’s met verf in uren achter elkaar. Hierbij is dan natuurlijk een lange periode lucht nodig!

Uit welke modellen kan er gekozen worden?

De meeste bedrijven letten heel erg op het aantal PK wat een schroefcompressor heeft. Bij veelvuldig gebruik wil je een sterke motor. Wanneer je hem maar af en toe gebruikt kun je het beste kiezen voor een industriele compressor deze zijn vaak stukken voordeliger. Ook wordt er gelet op de inhoud van de ketel. Hiermee kun je een inschatting doen in hoeverre in de ruimte je de schroefcompressor kunt gebruiken. Daarnaast hebben sommige bedrijven ook behoefte aan een koeldroger. Er zijn dan ook genoeg modellen te vinden waar deze al reeds op zit gemonteerd. Veelal zijn de machines voorzien van een V snaar. Hierdoor zijn ze makkelijker te repareren wanneer er een defect ontstaat. Je kunt op deze manier makkelijker bij de onderdelen wat ook weer kostbare tijd scheelt. Daarnaast werkt het starten dan ook vele malen sneller. Natuurlijk kun je ook voor een direct model kiezen. Hierdoor loop je minder energieverlies op en dat ga je merken op de rekening.

Schroefcompressor met of zonder inverter?

Bij een ongelijk luchtverbruik wordt er vaak gekozen voor een inverter. De inverter past zich aan het luchtverbruik aan waardoor er minder verspilling is. Eventueel kun je hem zelfs zo afstellen dat hij helemaal geen lucht meer verspild. Vaak zitten er schakelknoppen op, maar je kunt dit ook aan de expert vragen natuurlijk. Ook bespaar je zo op de elektriciteitsrekening waardoor je nog meer geld overhoud. Door te investeren in een duurzaam apparaat blijven bedrijven vaak overeind. Daarnaast is de rente op leningen zo laag dat het ook nog eens verstandig is om te doen.