Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Hoe richt je een website goed in?

Zowel voor websitebezoekers als zoekmachines is het belangrijk dat je website goed is ingericht. Bezoekers en zoekmachines zien zo om wat voor bedrijf het gaat. Ook kunnen bezoekers makkelijk vinden waar ze naar op zoek zijn en kunnen zoekmachines alle pagina’s indexeren. Hoe richt je een website nu goed in? Hieronder lees je waar je op moet letten bij webdesign Waalwijk.

Webdesign Waalwijk

Belangrijkste pagina’s

Allereerst is het belangrijk om je bezoekers een goede eerste indruk te geven. Dit doe je op de homepage. Hier laat je kort zien wat voor bedrijf of website het is en vermeld je je USPs. Ook link je door naar belangrijke pagina’s, producten of categorieën.

Het is vaak ook aan te raden om een ‘Over ons’-pagina te ontwikkelen. Daarnaast moet er ook een pagina zijn met je contactgegevens. Dit komt zowel voor bezoekers als zoekmachines betrouwbaar over. Verder is het altijd slim om een blogpagina te ontwikkelen en hier regelmatig nieuwe blogs op te plaatsen.

Duidelijke navigatie

Webdesign Waalwijk

Met een duidelijke navigatie verhoog je het gebruiksgemak voor je bezoekers. Ook wordt het voor zoekmachines makkelijker om alle pagina’s van je website te indexeren. Een duidelijk menu is dus van belang en eventueel ook een footermenu en een sidebar. Verder is het aan te raden om interne links te plaatsen en duidelijke call-to-actions. Heb je veel pagina’s, berichten of producten? Deel ze dan in categorieën in.