Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Let op deze kleintjes en bespaar geld in je bedrijf!

HP 301

Je bent al een tijdje bezig met je bedrijf en alles gaat tot nu toe redelijk goed. Maar ondanks dat het de afgelopen paar jaren goed gaat, is het nog steeds fijn om niet onnodig geld uit te geven. Want ondanks de startersaftrek van de belastingdienst en heb je al je verzekeringen en vaste lasten goed op een rijtje, toch kun je hier en daar nog wel een klein beetje extra gebruiken.

Abonnementen.

Misschien voor de hand liggend, maar zeker de moeite waard om van tijd tot tijd je abonnementen te checken. Zo kan het zijn dat organisaties hun abonnementen veranderen of een aantrekkelijke aanbieding hebben. Let hier wel op hoe het abonnement precies in elkaar zit. Het is zonde dat na een jaar blijkt dat je aan een contract vastzit met ontzettend hoge kosten. Zo kan het verstandig zijn om jaarlijks een herinnering in je agenda te plannen om een aantal zaken na te gaan en te kijken waar je het meest voordelig uit bent.

Online werken

Tijd is geld zeggen ze en in dit geval ook zeker waar. Zo ben je al snel flink wat geld kwijt aan benzine kosten voor een vergaderafspraken. Kijk daarom dus of het mogelijk is om een online meeting in te plannen. Tegenwoordig kan je heel makkelijk met behulp van verschillende software in contact staan met je collega’s. Daarnaast bestaat er software die het mogelijk maakt om tegelijk in hetzelfde documenten te kijken en mee te werken. Het kan dus slim zijn om juist hierin te investeren.  

Materiaal gebruik.

Naast dat het letten op materiaal gebruikt je zal helpen met kosten verlaging, is het ook nog goed voor het milieu. Zo is het verstandig om bij iedere print beurt na te gaan of deze wel nodig is bijvoorbeeld. Daarnaast is het verstandig om na te denken over het soort materiaal dat je inkoopt. Zo is er tegenwoordig weinig verschil te vinden tussen dure eigen merk inkt cartridges of die van een huismerk. Type eens in op internet het soort cartridge dat je nodig hebt, bijvoorbeeld HP 301,  en je vind genoeg die prima als vervanging kunnen werken!   

Samen sta je sterker.

Denk er eens over na om op sommige gebieden te gaan samenwerken. Want samen sta je sterker en zou je meer korting kunnen afdwingen. Zo is het mogelijk om samen online boekhoudsystemen, energie of zorgverzekering in te kopen. Daarbovenop komt dat je meteen eventuele kennis zou kunnen uitwisselen.