Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Je eigen bedrijf starten: hoe pak je dat aan?

  1. Begin

Een beetje voor de hand liggend, maar wel érg belangrijk: gewoon doen! Veel mensen hebben een hoop ideeën, maar vinden het lastig om deze in de praktijk te brengen. Vaak blijft het dan ook bij die gedachten en komt het er eigenlijk nooit van om daadwerkelijk ermee aan de slag te gaan. Al begin je klein: ministapjes zijn beter dan niks.

  1. Bepaal je doelen

Voordat je begint (en natuurlijk ook tijdens het proces) is het handig om te weten wat je doelen zijn. Maak deze concreet en schrijf ze op. Op die manier heb je iets om naar toe te werken. Ook qua de financiering van je bedrijf is het noodzakelijk om van te voren een plan te maken en alles op te schrijven. Je kunt hierbij gerust de hulp van anderen inschakelen. Veel bedrijven kunnen je voorzien van bedrijfsadvies. Voor bedrijfsadvies in Assen kun je bijvoorbeeld terecht bij specifieke organisaties die je hier verder mee kunnen helpen. Je staat er niet helemaal alleen voor!

  1. Vergroot je kennis

Ook al kun je de hulp van anderen inschakelen, meer kennis is natuurlijk nooit weg. Je hoeft niet alles te kunnen, maar het kan ook fijn zijn om niet alles maar te hoeven uitbesteden. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om bepaalde trainingen te volgen of zelfs een opleiding. Verder kun je ook bepaalde partnerschappen aangaan, zodat je elkaar aan kunt vullen. 

  1. Zorg voor een mooie huisstijl en website

Er bestaan ontzettend veel bedrijven die de vormgeving van hun huisstijl en website niet erg belangrijk lijken te vinden. Toch is het van belang dat deze er goed uitzien. Bezoekers kunnen hierdoor afgeschrikt raken, of er juist door worden aangetrokken. Je kunt ervoor kiezen om hier een designbureau voor in te schakelen, maar gelukkig bestaan er ook veel goedkopere en zelfs gratis opties waarmee je een website in elkaar kunt zetten.