Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Lening voor verbouwing: de mogelijkheden

Ga je binnenkort jouw woning verbouwen en wil je een extra financiële buffer? Dan kun je online een lening aanvragen. Deze lening voor verbouwing is vaak goedkoper dan een hypotheek en daardoor een interessante optie. Waarom is een lening voor verbouwing voordeliger dan een hypotheek? Een lening heeft een hogere rente, maar de totaalprijs van een lening ligt veel lager dan die van een hypotheek. Daarnaast bespaar je op de kosten van een notaris, advies en taxatie. Een lening heeft daarnaast een kortere looptijd en dus kun je op rentekosten besparen en ben je sneller vrij van schulden.

Welke lening voor verbouwing sluit je af?

Het afsluiten van een lening voor verbouwing betekent dat je binnen een week al toegang hebt tot het krediet. Het afsluiten van een hypotheek voor de verbouwing kan tot wel zes weken duren. Geld lenen voor een verbouwing kan met twee soorten leningen: de persoonlijke lening en een doorlopend krediet. Bij een persoonlijke lening staat het bedrag dat je leent vast, maar ook de rente en de looptijd. De maandelijkse kosten voor aflossen staan ook vast. Een doorlopend krediet betekent dat je geld kunt opnemen tot het opnamelimiet. Je kunt tussentijds aflossen en opnemen. Je betaalt daarnaast alleen rente over het opgenomen bedrag.

De kosten van een persoonlijke lening zijn gebaseerd op je persoonlijke situatie. Je kunt eenvoudig online berekenen hoeveel een lening voor verbouwing jouw maandelijks zal kosten. Bij een doorlopend krediet zijn de kosten afhankelijk van de hoogte van het kredietlimiet.