Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Ontspannen vergaderen bij Mereveld Utrecht

Er is een aantal redenen waarom vergaderen bij Mereveld Utrecht bijna een rustgevende ervaring is. Eén van de belangrijkste is de prachtige landelijke omgeving. Bij Mereveld Utrecht ben je even weg uit de drukte en kun je je goed concentreren op je bespreking. In de pauzes is er de mogelijkheid om een eindje door de natuur te lopen of op het grote terras te genieten van een hapje en een drankje. Dit evenementencentrum is niet klein. Het heeft voldoende faciliteiten, maar van de kleinschalige inrichting gaat ook een rustgevende werking uit.

Ontstaan als veebedrijf

Mereveld is al ruim 130 jaar oud. Toen werd de boerderij gebouwd die nu nog steeds het centrum is van het evenementenbedrijf. In de jaren dertig van de vorige eeuw werd de boerderij uitgebreid met een café. Dat was een schot in de roos. Mereveld Utrecht werd een ontmoetingsplaats voor boeren die op weg gingen naar de markt. In het café konden ze wat drinken en eten. In de jaren zeventig werd afscheid genomen van het veebedrijf en ontwikkelde Mereveld Utrecht zich verder als evenementenlocatie. Er werd een prachtige grote zaal gebouwd, die al menigmaal heeft gediend als trouwlocatie.

Mereveld Utrecht heeft een duurzame certificering

Gezien de historie als boerenbedrijf is het logisch dat Mereveld Utrecht de natuur en het klimaat een warm hart toedraagt. In de bedrijfsvoering wordt daar veel aandacht aan besteed. Allerlei apparatuur in de keuken, de verlichting, de ventilatiesystemen en de verwarming zijn zeer energiezuinig uitgevoerd. Afval wordt waar mogelijk hergebruikt en het waterverbruik wordt tot een minimum beperkt. Door deze maatschappelijk verantwoorde bedrijfsvoering heeft het bedrijf de hoogste duurzame certificering gekregen die wordt gegeven: de Green Key Gold. Als je een feest of een vergadering houdt bij Mereveld berokken je dus geen schade aan het milieu.