Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Op welke manier helpt een uitzendbureau met het vinden van jouw baan?

Wil je graag weten wat een uitzendbureau doet en wat zij voor jou kunnen betekenen? Je kunt tegenwoordig op verschillende manieren aan een baan komen. Online via social media of de online banenbanken, je kunt rechtstreeks op een vacatures in Renswoude reageren en je kunt je inschrijven bij een uitzendbureau en daar aan de slag gaan. Maar hoe werkt dat dan bij een uitzendbureau? En waarom zou je dat doen? 

Wat is een uitzendbureau?

Een uitzendbureau is eigenlijk een soort marktplaats voor werk, waar vraag en aanbod van banen bij elkaar komen. Bedrijven zijn op zoek naar personeel en leggen deze vraag bij het uitzendbureau neer. Daarnaast zijn er mensen die werk zoeken en zij vragen bij het uitzendbureau wat zij voor hen kunnen betekenen bij het vinden van een baan en ontstaat er een databank met banen en een databank met werkzoekenden.

De juiste match

De medewerkers van het uitzendbureau leggen deze vragen naast elkaar en gaan op zoek naar de juiste match. Het kan gaan om parttime banen, fulltime banen, tijdelijke projecten en opdrachten, bijbaantjes of juist een vaste baan voor langere tijd.

Deze match wordt gedaan door de medewerker van het uitzendbureau, de zg. Intercedent of recruiter. Wanneer je je als werkzoekende (online) aanmeldt of inschrijft zul je een gesprek hebben waarin o.a. je CV wordt besproken, je opleidingen en werkervaring. Daarnaast wordt uiteraard gekeken naar jouw wensen en behoeften, wat voor type werk je zoekt en welke baan goed past bij je ambities.

De recruiter gaat dan op zoek naar een baan voor je in de databank. In dit bestand staan alle banen die door werkgevers zijn doorgegeven. Is er een match gevonden dan worden beide partijen aan elkaar voorgesteld en kan het zomaar zijn dat jij een baan hebt gevonden en de opdrachtgever een goede nieuwe werknemer. Daar gaat het uiteindelijk allemaal om.