Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Jouw pc goed beveiligd in 2018 met de beste virusscanner

beste virusscanner

Je persoonlijke gegevens veilig houden voor hackers: dat willen we natuurlijk allemaal. Nu hackers steeds innovatievere manieren vinden om bij jouw privacy gegevens te komen is een goede virusscanner in 2018 natuurlijk onmisbaar. Maar de vraag is: hoe vind je nu de beste virusscanner van 2018?

Welke virusscanner past het beste bij jou?
Zo veel wensen, zo veel verschillende soorten virusscanners. Er zijn inmiddels zo veel virusscanners op de markt, dat het overzicht soms ver te zoeken is. Daarom is het belangrijk om er rekening mee te houden wat jij zoekt in een virusscanner. Het is goed om rekening te houden met hoe intensief de virusscanner draait op je pc. Oftewel: hoe zwaar hij je computer belast. Wanneer je veel opslagruimte hebt, zal dat minder een zorg zijn dan wanneer je over weinig extra ruimte beschikt. Ook is het goed om rekening te houden met de gebruikersvriendelijkheid van de virusscanner. Wanneer je veel verstand hebt van computers en virussen zal je vanzelfsprekend weinig ondersteuning nodig hebben bij de installatie van je virusscanner. Maar misschien heb je juist behoefte aan een goede helpdesk om je hierbij te begeleiden.

beste virusscanner

Hoe weet je welke virusscanner de beste is?
Met zo veel soorten virusscanners beschikbaar is het prettig om een overzicht te hebben van de beste op de markt. Je hoeft hiervoor niet zelf allerlei verschillende virusscanners uit te proberen. Onderzoeksinstellingen zoals AV-Tech testen een groot aantal verschillende virusscanners op allerlei vlakken en bepalen zo ieder jaar weer opnieuw welke virusscanner als beste uit de test komt.