Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Snelle hosting voor je website

Misschien wel de grootste ergernis die er bestaat bij het bezoeken van een website, zijn pages die niet snel genoeg opengaan. In de meeste gevallen verlaat men daarom ook de website en is de kans dat men ooit eens nog een keertje terugkomt wel klein. Het moet dus wel in één keer goed wanneer het aankomt op het opzetten van een website en vormt een host die een snelle website garandeert  daarbij een onmisbare schakel. Om de snelheid te garanderen, is voldoende bandbreedte noodzakelijk en is het belangrijk om te weten of er sprake gaat zijn van shared hosting. Zoals de naam al doet vermoeden, zal er opslag- en verwerkingscapaciteit gedeeld moeten worden in zo een geval en komt dat de snelheid dus niet ten goede.

Waar bevinden de servers zich?

Misschien wel het laatste waar je aan zal denken bij het zoeken naar een snelle host, is de locatie van hun servers. Het maakt echter wel een verschil uit en kies je voor een host die je zal aansluiten op de dichtsbijzijnde server. Meer informatie erover kan op verschillende informatieve websites worden gevonden. De snelheid wordt ook bepaald door het type hosting waar er voor gekozen zal worden. Ga je bijvoorbeeld voor een shared hosting of juist een reseller hosting waarbij je op jouw beurt weer in staat zal zijn ruimte op de server door te verhuren aan derden.

De snelste hosting vindt gewoonlijk plaats wanneer er gekozen is voor een virtual private server (VPS). Hierbij dien je nog de servercapaciteit noch de verwerking van de CPU te delen. Lekker snel dus en hangt de snelheid ook voor een deel af van het beveiligingspakket waar er voor gekozen is.