Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Waarom een accountant inschakelen?

2e spoor re-integratie

Een accountant inschakelen, waarom doe je dit nou eigenlijk? In dit artikel gaan we jou vertellen waarom dit het geval is. Bijna iedere onderneming heeft een accountant en dit is niet voor niets het geval. De boekhouding van je onderneming kan je absoluut zien als de basis van je bedrijf. Is de boekhouding niet goed in orde, dan weet je eigenlijk niet hoe je bedrijf ervoor staat. Kortom, je weet niet wat er binnenkomt en je weet ook niet wat er uitgaat. Heb jij op dit moment nog geen accountant voor je onderneming? Dan is de kans kleiner dat je goed weet hoe je onderneming ervoor staat dan wanneer je er wel een hebt. Tenminste, wanneer je dit zelf niet doet. Op het moment dat je goedkoper uit wil zijn, is het inschakelen van een boekhouder een beter idee. Echter kies je dan in veel gevallen wel voor mindere kwaliteit. Een boekhouder kan iedereen worden, dit geldt niet voor de accountant, dit is namelijk een beschermd beroep. Ook mag een boekhouder een stuk minder doen en dat is natuurlijk vrij logisch.

Een goede accountant, hoe vind ik deze?

Ben jij op zoek naar een goede aanbieder, maar weet je niet hoe je bij deze uit kunt komen? Dan raden we het je zeker aan om deze alinea door te nemen. Er zijn namelijk verschillende manieren hoe jij bij een goede aanbieder uit kunt komen en wij leggen je graag uit hoe je dit het beste kunt doen. Heb jij bijvoorbeeld een groot netwerk en ken jij veel andere ondernemers? Dan is het zeker verstandig om hun om hulp te vragen. Wie weet hebben zij wel een zeer goede aanbieder waar ze zelf tevreden over zijn. Het grote voordeel hieraan is natuurlijk dat je al weet dat je met een goede partij te maken hebt.

Een accountant vinden via het internet

Ook zou je ervoor kunnen kiezen om gebruik te maken van het internet. Met behulp van het internet kom je gemakkelijk uit bij goede aanbieders.Tenminste, als je even wat onderzoek doet. Heb je een paar goede aanbieders gevonden? Dan is het zeker een goed idee om reviews door te nemen. Wat vinden andere mensen van deze partij en zijn de prijzen die zij vragen wel eerlijk? 

Een stabiele basis

De accountant zorgt zoals gezegd voor de basis van je bedrijf. Zo zal je ieder kwartaal BTW aangifte moeten doen. Als ondernemer zijnde krijg je de BTW op je eigen rekening gestort en deze zal je zelf ieder kwartaal moeten afstaan aan De Belastingdienst. Wanneer je zelf producten koopt of bijvoorbeeld tankt op de zaak, dan zal je weer BTW terug krijgen. Het mooie hieraan is dat een goede accountant dit perfect voor jou kan regelen. Echter zijn er nog een hoop andere zaken die zij voor jou kunnen regelen. Zo kunnen zij bijvoorbeeld regelen dat dat jouw inkomstenbelasting gedaan wordt, dat er een jaarrekening opgesteld wordt en dat er een winst en verliesrekening opgesteld wordt. Ben jij benieuwd zijn naar waar een accountant jou nog meer mee kan helpen, zoek dan contact op met Boekzo!