Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Waarom een Zzp boekhoudprogramma zo handig is

Als ondernemer wil je natuurlijk veel werken en weinig belasting betalen. Maar als je voor jezelf werkt, ben je ook verantwoordelijk voor jezelf. Hierdoor moet je ook alle papieren zelf invullen en opsturen. Tussendoor werk je en je moet je het huishouden ook nog onderhouden. Als ondernemer is het belangrijk om de juiste balans te vinden tussen je privé- en werkleven. De meeste ondernemers steken te veel tijd in de boekhouding. Dat is zonde. Je kunt de boekhouding veel efficiënter en gemakkelijker verzorgen. Een Zzp boekhoudprogramma kan de meeste taken moeiteloos overnemen. Hierdoor weet je zeker dat de boekhouding goed geregeld is. Je zult heel veel tijd en geld besparen als je gebruik maakt van een goed programma. Boekhouden zal dan namelijk een stuk makkelijker en sneller verlopen.

Daarom is er een Zzp boekhoudprogramma. Het programma kan ieder kwartaal (of elke maand) de aangifte automatisch klaarmaken. Het systeem houdt bovendien ook rekening met de belastingvoordelen waar je profijt van kunt hebben. Op deze manier betaal je nooit teveel belasting en blijft er dus meer geld over om te besteden. Het systeem verwerkt alles waar je rekening mee moet houden. De voordelen zijn enorm, terwijl je meestal relatief weinig betaald. Een programma staat 24 uur en 7 dagen per week voor je gereed, in tegenstelling tot een boekhouder.

Bankrekening

Een Zzp boekhoudprogramma kun je koppelen aan je bankrekening. Hierdoor kan je eenvoudig de transacties inzien, betalingsafschriften en incassobestanden kun je automatisch door het systeem laten uitwisselen met je bank. Veel programma’s hebben een optie om bijvoorbeeld elke dag de afschriften automatisch te laten importeren, gereedmaken en verwerken. Je kunt het hele proces nogmaals controleren of alles goed genoteerd staat, maar als je daar geen behoefte aan hebt, kun je met een klik het hele proces overslaan en goedkeuren.

Lay-out

Als je factuur klaar ligt, heb je ook de keuze om de lay-out van de factuur aan te passen met je bedrijfslogo en of gegevens. Je kunt de facturen ook gemakkelijk met je smartphone, computer en tablet versturen. Je krijgt ook toegang om in te zien of de ontvanger de factuur heeft ontvangen, gezien en betaald. Maar ook als de klant de factuur leest, moet de factuur duidelijk en overzichtelijk zijn. Spel- of grammaticale fouten kan je niet veroorloven in je factuur. Als je daar niet aan voldoet, zullen de meeste klanten afhaken, want dan maak je een verkeerde indruk op de klant. Maar als je een factuur laat maken met een programma dat speciaal is ontworpen om zulke fouten te verbeteren, is het zonde om daar geen gebruik van te maken. Het is een kleine investering, waarbij wel het maximale eruit wordt gehaald. Hierdoor krijgt je klant een goed beeld van het bedrijf. Een slordige factuur zal een verkeerd beeld uitstralen naar de klant. Je zult dan snel imago verlies lijden en misschien gaat de klant naar je concurrenten, omdat zijn zichzelf op een betere manier presenteren. Dit kan je allemaal voorkomen door simpelweg een programma aan te schaffen.