Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Zo organiseer je een barbecue

Het organiseren van een barbecue komt veel bij kijken. Zo heb je voldoende meubels nodig waardoor iedereen aan tafel plaatst kan nemen. Daarnaast heb je ook voldoende boodschappen nodig die je vooraf moet bestellen bij de winkel. Ook wil je dat er wat lekkers te drinken is en dit inventariseren de meeste mensen daarom ook vooraf. Daarnaast zijn er vaak ook kinderen bij en die moeten ook bezig gehouden worden. Kortom genoeg werk aan de winkel wanneer je een barbecue wil gaan organiseren.

Het regelen van de drank

Er zijn veel mensen die het lekker vinden om een wijntje te drinken bij het eten. Ook wordt er steeds meer alcoholvrije wijn gedronken dus deze moet je ook in huis halen. Vaak wordt er ook veel bier gedronken dus ook dit heb je in huis nodig. Daarnaast zijn er ook mensen die sterke dranken of mixdranken drinken zoals alcoholvrije gin of dranken met alcohol. Ook zijn er genoeg mensen die wat fris drinken. Het is dus altijd wel handig om een combinatie van sinas, cola en cassis in huis te hebben. Ook zijn er veel mensen die vruchtensappen drinken zoals bijvoorbeeld sinaasappelsap of Dubbelfrisss. Het is ook verstandig om voldoende glazen en bekers in huis te hebben. Zo kan iedereen uit een zuiver glas drinken en dit staat weer wat mooier als plastic bekers. Tevens heb je ook voldoende koffie in huis nodig, want vooral oudere mensen drinken dit het liefste.

Checklist voor het organiseren van een BBQ

Wanneer je een BBQ gaat organiseren zijn er een aantal punten waar je op let. Het is verstandig om vooraf uitnodigingen te sturen met de post of digitaal. Wanneer je weet hoeveel mensen er komen dan weet je ook ongeveer wat je nodig hebt. Houdt een speling van zo’n 10 procent voor de mensen die op het laatste moment toch nog af kunnen zeggen. Vanwege de hitte van een BBQ kun je het beste lange spatels of vleesvorken gebruiken zodat je jezelf niet verbrand. Veel cateringbedrijven leveren samengestelde pakketten waardoor je alleen het aantal personen hoeft door te geven. Vervolgens wordt alles voor je ontzorgd en dit is niet eens veel duurder als in de winkel. Dranken kun je altijd voldoende inslaan want deze zijn meestal 6 maanden of langer houdbaar. Wanneer het tegen de herfst of winter loopt wil je niet dat de mensen op het eind van de avond kou vatten. Zorg dus voor een terrasverwarming of ga onder de overkapping zitten mensen die wat langer blijven plakken.

Wat is er zo leuk aan een barbecue?

Een barbecue is altijd gezellig omdat je een lange tijd met elkaar samenzit. Dit zorgt ervoor dat je eens bij kunt praten met de mensen die je lang niet gezien hebt. Daarnaast is het ook de unieke gelegenheid om je skills van het barbecueën te laten zien. Het is tevens ook leuk om de familie zo eens bij elkaar te zien. Daarnaast is het ook gewoon heerlijk om van het weer te kunnen genieten.